Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Jacques Houdek: Srce – povratak klišeja korpulentnog slavuja moderno upakirane glazbe

Jacques Houdek je na cestama, putuje i razumije kako kuca srce, srce, srce. To mu je za novi singl napisala Andrea Čubrić a skladao Connectov producent Shalla. Video spot je panoramski i dronom zanatski i razglednički jasno snimao Dario Lepoglavec, a brzina vraćanja na stereotipnu pojavu korpulentnog pjevača je uzrokovana vjerojatno preautorskim prošlim spotom “Sam” u kojem smo bili pošteđeni lika debelog Cartmana pa se i činilo koliko toliko podnošljivim jer ljudi koji mu skladaju i rade za njega znaju svoj posao u kontekstu modernog popa.

To što pojava dotičnog Željka čini kontraefekt svaki puta kad prepuni kadar, drugi je par rukavica s kojima se mora boriti svaki slušatelj neosjetljiv na njegove vanglazbene egomanske eskapade u kojima pokušava svoju zapremninu i veličinu proširiti i na egomaniju i komplekse više vrijednosti. Takav generički stvor koji pjeva o srcu i kucanju istog kod istinskih ljubitelja glazbe može izazvati eventualno istinski poriv na toalet, dočim je šteta dobre glazbe koju je mogao otpjevati netko tipa Saša Lozar pa bi i povjerenje bilo veće.

Ali, bože on može, ima i auto sa svojim imenom na registraciji. Sponzoriranje vrišti iz svakog kadra. Badava glazbe i badava truda Žakec zna jednako kao što njegov negdašnji mili sponzor HDZ zna, ista je razina uvjerljivosti. Nije se puno evoluirano od te siline emocija. (JA)

3/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame