Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Vojko Vrućina: Odbijam pisati o desničarima i ljevičarima jer su najsmrdljivija tema u hrvatskim medijima

Popričali smo s trenutno najvrućljim reperom i izvođačom domaće glazbene scene, netom prije izdavanja njegovog debi solo albuma, splitskim dječakom Vojkom Vrućinom.

* Jeste li očekivali reakcije kakve ste dobili na “Pastu Italianu” zbog suradnje s Huljićem i kako ste zadovoljni s njima?
– Reakcije su očekivane i jako sam zadovoljan s njima.

* Ispričali ste već kako je došlo do suradnje, a kako je bilo na samom snimanju spota, dva glazbena svijeta? Jeste li se zezali i smijete li se istim forama?
– Huljić je bio kratko na snimanju, odradio je svoj dio u sat vremena i otišao. Nosili smo redikulozna odijela i sve je bilo puno manistre, tako da je sve skupa u startu bilo apsurdno i teško je razaznati šta je ozbiljan posao, a šta “zezanje”.
* Što mislite o glazbi koju Huljić radi – Magazin, Rozga i ostalo? Da li vam se sviđa?
– Ne slušam je. Svi znamo šta čovjek radi, zašto to radi i svi znamo da je najuspješniji u tome u državi.
* Prvi singl s potpisom Vojko V. “Zovi čovika” je pravi tvrdi rap, a s drugim ste već najavili pohod i na komercijalne top liste. U kojem smjeru Vojko Vrućina gura svoju solo karijeru?
– Trudim se naći neki svoj brand, šta nije lako jer često imam kontradiktorne impulse, malo radim cajke kao na “Narodnoj”, malo radim apstraktni futurizam kao na “Kujama i Laserima”, pa onda gangsta rap sa Kišom Metaka itd. Mislim da sam na nadolazećem albumu “Vojko” na tragu toga šta želim: zabavno, ali ne nužno tupo, odraslo, ali ne nužno dosadno, hitoidno, ali ne nužno iskomprimitirano.

* Nedavno je u Splitu bio prosvjed protiv Istanbulske konvencije. Kakvo je vaše mišljenje o desničarima i ljevičarima u Hrvatskoj, da li ih komentirate u svojim pjesmama?
– Protivnik sam bilo kakvog oblika političkog ekstremizma, desnog ili lijevog. Odbijam pisati o tome jer je to najsmrdljivija tema u hrvatskom medijskom prostoru.
* Koje su vam najveće inspiracije za pisanje tekstova?
– Ritmika. Lakrdija. Ljudske mane, moje i tuđe.
* Kada radite glazbu u kojim programima radite?
– Do prvog albuma Dječaka (2008.) sam 8 godina radio u Reasonu, nakon toga sam na Istini(2011.) radio u Cubaseu, i onda sam od Kiše Metaka (2013.) pa nadalje otkrio Ableton koji mi najviše odgovara.
* Što mislite o novim imenima sa zagrebačke rap i trap scene – High 5 i Kukus?
– Osobno ih poznajem, dobri su momci. Cijela ta ekipa već godinama ima najbolji flow na balkanu.
* Vi i Krešo Bengalka ste iz Kiše Metaka i obojica ste istovremeno. Ima li u Splitu još novih repera vrijednih pažnje?
– Živac Maradona iz Makarske i mladić pod imenom Žuky Brate.
* Što je s ostalim članovima Dječaka? Da li i oni rade solo albume?
– Zoni trenutno radi na svom solo albumu, Ivo se zaposlio na normalnom radnom mjestu.
* Kad se očekuje nastavak rada i novi album Dječaka?
– Kad nam popropadaju svi solo projekti, ići će jedan nasilu reunion album.
* Iz vaših krugova sa splitske scene se bila proširila vijest o svađama nakon uspjeha hita “Lovrinac” pa je bilo kreativnih razmimoilaženja oko nastavka karijere. Kako se rješavaju sukobi u grupi, da li se uspijete sve dogovoriti ili netko mora popustiti?
– Ne znam tko su ti “doušnici”, ali koliko se sjećam nikad se nismo svađali oko Lovrinca. Sukobi u grupi se rješavaju sve teže i teže, svi se kreću prema svom điru i nije nam se lako usinkronizirati. Koliko mi se čini zasad: raditi solo je malo napornije, ima puno sitnica koje moraš sve sam odraditi, ali je puno lakše za psihičko zdravlje.

* Što mislite o revivalu stare škole repa – Tram 11, sad Nered & Stoka? 
– Nemam ništa protiv
* Vojko Vrućina uživo da li vam je ljepše nastupati s bendom ili DJ-om? Koje su vam dosad najbolji koncerti?
– Uvježbavat se sa bendom za svaki koncert, tonske probe od dva sata, plaćanje kombija da svi stanu je bilo mukotrpno iskustvo, ali s druge strane doživili smo nezaboravnih koncerata i trenutaka sa bendom, bilo je improvizacije, bilo je rock’n’roll momenata i svega šta ide uz to. Mislim da mi je najviše u sjećanju ostao koncert na Terraneo festivalu 2012. Trenutna opcija za solo koncerte smo ja na mikrofonu i DJ VRH na mikseti, ali imamo i jedan synthesizer koji obojica koristimo i s vremenom ćemo dodavati elemente u show i pokušat ćemo napraviti nešto novo.
Ivan Perić
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame