Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Magazin: Titanik – izvrsna pop stvar najomraženijeg autora bezjajčanim Hrvatima

U podneblju u kojem se žarom drži da je sve s potpisom Huljića bestida i vražje djelo, napisati da Magazin, njegov matični bend, ima odličnu pjesmu – prava je prilika za osudu i diskvalificiranje. Mahom će to biti od one nejačadi i bezjajaša čije jalne i autorske aure ne mogu dosegnuti dalje od virkanja u tuđe dvore i komentiranje tuđeg rada s pozicije pljuvačine. No, ako niste jedni od tih i ako se regrutirate od onih koji pjesmama i glazbi mogu pristupati bez apriornih pečata i razumijevanja konteksta stavljanja pjesama – nova stvar Magazina izvrsna je pop orkestracija u kontekstu domaće estradne menažerije.

Iako je trenutna pjevačica Magazina Andrea Šušnjara najmanje karizmatičan odabir od svih koji se sjećanju vremena sjajne Ljilje Nikolovske pa i onih koji su zaboravljali Danijelu Martinović i navikli na Jelenu Rozgu, metafora najpoznatijeg tonućeg broja na svijetu je toliko šarmantno aranžirana u pitki dalmatinski domestic pop u kojem se Tonći Huljić još jednom dokazuje kao autor iznimnog sluha za jednostavno sklapanje pop forme čije ste harme osjetili već kroz povijest te se doimaju poznatima već nakon prvog slušanja a nije riječ o plagiranju već igranju glazbenim lego kockicama.

Na kraju svaka mozganja oko pop forme prestaju a ostaje samo pjesma koju nakon prvog slušanja pjevušite i osjećate se dobro. Ovo je jedna od takvih. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame