inmediasres mediji Sports

Navijači – razularena stupidna nasilnička bagra ili potrebna dekoracija na stadionima?

Dinamo jednako Bad Blue Boys, Hajduk jednako Torcida.

Navijačke skupine naših najtrofejnijih klubova vrlo rijetko budu predmetom interesa medija zbog veličanstvenih i spektakularnih koreografija koje rade na stadionima klubova kojima su vjerni i kojima se priklanjaju. Daleko češće je rezultat vezanja Torcide i Bad Blue Boysa uz nerede, huliganstvo, prekršaje, kriminalne radnje, tučnjave, fizička nasrtanja i napade ne samo na pripadnike suprotnih tabora nego kao u posljednjem slučaju na nogometaše kluba za koji navijaju.

Često svoje nezadovoljstvo poglavito iz nedostatka kulture komuniciranja i nedostatka obrazovanja ne znaju kanalizirati na civilizirani način pa su fizički napadi jedini oblik izražavanja njihovog stava. Nekritični jedino prema svom klubu često izaberu uprave klubova, suce, protivničke igrače, a ponekad i vlastite igrače kao mete svojih frustracija pa će se kretati u čoporu (taktika hijena), ne bi li iskalili bijes nad svojim metama.

Zadnji od takvih skandala je napad pripadnika Torcide na nekolicinu prvotimaca splitskog kluba u kojem je nastradao Marko Futacs, koji je dobio udarac nogom u glavu. ”HNK Hajduk oštro osuđuje napad na svoje nogometaše koji se dogodio danas u ranijim poslijepodnevnim satima u središtu Splita, a u kojem je ozlijeđen naš igrač Marko Futács. Od nadležnih tijela očekujemo da brzo utvrde okolnosti ovog ružnog događaja, a Klub će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače. Nikakav oblik nasilja se ne smije tolerirati”, stoji u priopćenju koje je objavila Uprava kluba Hajduka povodom napada.

Policija istražuje slučaj.

 

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame