Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Hrvati vole patnike: Goran Bare i prateći mu bend Majke opet na topu prodaje

Albumom „Nuspojave“ Goran Bare & Majke vratili su se na glazbenu scenu i na sam vrh top-liste prodaje albuma po treći put. Na drugome mjestu je Tony Cetinskis novim albumom „Kao u snu“, slijede Mia Dimšić i „Život nije siv“, četvrto mjesto pripalo je Željku Bebeku i albumu „Ono nešto naše“, a prvih pet zatvara Ogenj s albumom „Domaj“.

Brojimo i nekoliko novih ulaza među kojima su „Dueti“ Kemala Montena na 12. mjestu, a sadrže neke od njegovih najvećih hitova poput „Nije htjela“ s Oliverom Dragojevićem ili „Ovako ne mogu dalje“ uz Danijelu Martinović. Na 14. mjesto smjestilo se reizdanje albuma „Vrućina gradskog asfalta“ sastava Tram 11, a trio More Love Ensemble izbacio je svoj autorski prvijenac „Waking up“ i stigao na 34. mjesto. Album donosi šest skladbi od kojih su četiri kompletno autorske, a dvije su uzete iz repertoara tradicionalnih i gospel pjesama. Sam sastav čine vokalistica i autorica Melita Lovričević, klavirist i aranžer Petar Ćulibrk, te bubnjar i aranžer Enos Kulger.

Prvih pet mjesta na listi prodaje inozemnih izdanja čine gotovo sve sami novi ulazi. Na prvome mjestu nalazi se „Welcome to the blackout“ Davida Bowieja što je zapravo live album snimljen u Londonu 1978. godine, a limitirano izdanje pušteno je u javnost povodom Record Store Dayja 21. travnja 2018. Slijedi Madonna i remasterirano izdanje njenog istoimenog debitantskog albuma iz 1983. godine kojime je zaradila zlatna i platinasta priznanja, a album je prodan u više od deset milijuna kopija. Treće mjesto pripada ponovno Madonni, ali s albumom „You Can Dance“ izdanim 1987. godine gdje je obradila vlastite pjesme s prva tri studijska albuma. Nakon nje dolazimo do Toma Waitsa i albuma „Brawlers“ što je zapravo dio kompilacije „Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards“ koja sadrži trideset pjesama u trajanju preko tri sata među kojima ima i onih neobjavljenih  u službenim studijskim izdanjima. Na peto mjesto spustio se Jack White s albumom „Boarding House Reach“ izdanim prije nešto više od mjesec dana.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame