inmediasres mediji Politička aktuala showbiz

Skandal u medijima: Svašta se danas novinar(k)om zove – Novinari vraćaju nagrade HND zbog Ivane Petrović

U Zagrebu je povodom Svjetskog dana slobode medija HND (Hrvatsko novinarsko društvo) dodijelilo godišnje nagrade za 2017. a trenutno najveći skandal izazvala je dodjela nagrade Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo koju je dobila je Ivana Petrović, komentatorica/reporterka Nove TV, za izvještavanje iz Haaga tijekom presude šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata, među njima i Slobodanu Praljku.

“Većina je odabrala kolegicu Petrović jer smatra kako je u vrlo potresnom danu, u kojem se uživo svjedočilo samoubojstvu generala Slobodana Praljka, svaka dodana informacija bila itekako presudna. A upravo je to učinila Ivana Petrović svojim izvještavanjem iz Haaga. Vrlo je jasno iz minute u minutu svojim britkim i analitičkim stilom izvještavala što se tamo događa. Prva je donijela ekskluzivu kako je general Praljak umro u sudnici, a ne u bolnici. Objasnila je kontekst postupka uključujući njegove ispravnosti i manjkavosti”, istaknuto je u objašnjenju dodjele nagrade.

Odluka HND-a izazvala je lavinu negodovanja među novinarima zbog kako kažu huškačkog stila izvještavanja dotične reporterke, a neki od njih odlučili su vratiti svoje nagrade iz protesta Ivane Petrović. Neki od najčuvenijih od njih su Ivan Kralj, Drago Pilsel, Vojislav Mazzocco, Boris Pavelić…

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame