Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP Live: Simple Minds @ Split – kako upropastiti koncert rock legendi

U jeku koncertne turneje s odličnim novim albumom škotske rock legende Simple Minds nastupile su na besplatnom koncertu na splitskoj gradskoj plaži Žnjan kao dio koncerta “Žnjan za sve” povodom blagdana Svetog Duje i Dana grada Splita, a organizirao ga je Grad Split i tvrtka MPG Live.

Stvar je bila humanitarnog karaktera te su time opravdali besplatni koncert a kišu i oluju i jedva tisuću ljudi pred jednim od najznačajnijih rock bendova svih vremena teško je opravdati. Vrijeme nije nešto na što organizatori mogu utjecati ali mogu se na vrijeme prilagoditi i pripremiti. Koncert je zato kasnio oko dva i pol sata s početkom oko 22:30 Simple Minds su pred pukom koji bi svjedočio i Mladenu Grdoviću odsvirali kombinaciju aktualnih naslova i najvećih hitova. To su odradili profesionalno i prema očekivanjima.

A koncertnom debaklu doprinosi i činjenica je da se nacionalno u medijima šutilo o događaju i da je promocija i marketing koncerta apsolutno podbacio. Unatoč uvijek standardnim i pouzdanim Jimu Kerru i momcima koji su osvjedočeni prijatelji Hrvatske i rado nastupaju na ovim terenima, ovaj bi događaj trebalo što prije zbrisati iz pamćenja i ponoviti ga u Zagrebu ili pulskoj Areni na način koji će biti primjeren i dostojanstven.

Jedina vrijedna stvar osim odličnog razglasa je činjenica da su posjetitelji koncerta kupnjom narukvice “Žnjan za sve’ (30 kuna) donirali novac za otvaranje dentalne medicine za što je potrebno 160 tisuća kuna, a u tu svrhu je kod Splitske banke otvoren poseban račun koji ima broj i to HR 122330003153303007.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame