Aktualno Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Objavljeni filmovi u konkurenciji za 65. Pula film festival: 15 filmova se natječe za glavne nagrade

U Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljen je Hrvatski program 65. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 14. do 22. srpnja 2018. godine. Ravnateljica Gordana Restović uvodno je istaknula zadovoljstvo selektiranim naslovima i iskazanim interesom autora za prijavljivanje u natjecateljski ali i nenatjecateljski program. Naglasila je da je organizacijski Festival na samom završetku, te da se usklađuju posljednji programski i provedbeni zadaci.

Umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković izjavio je: U Hrvatskom programu 65. Pulskog filmskog festivala za nagrade će konkurirati 15 naslova, od kojih 10 hrvatskih filmova i 5 koprodukcija. U Areni će se premijerno prikazati Aleksi Barbare Vekarić, Dom Darija Pleića, Lada Kamenski Sare Hribar i Marka Šantića, Do kraja smrti Anđela Jurkasa, Za ona dobra stara vremena Eduarda Galića, Duboki rezovi Filipa Peruzovića, Filipa Mojzeša i Dubravke Turić, Mali Antonija Nuića te reprizno filmovi Egzorcizam Dalibora Matanića, Comic sans Nevija Marasovića i Osmi povjerenik Ivana Salaja. Izvan konkurencije u Kinu Valli prikazat će se Kameleon Dina Kosa i Frana Barunčića. U programu manjinskih koprodukcija su pak Catalina Denijala Hasanovića, Jimmie Jespera Granslandta, Ivan Janeza Burgera, Žaba Elmira Jukića te Muškarci ne plaču Alena Drljevića.

Uz dugometražni film, programu neće nedostajati premijere prvih epizoda novih sezona dramskih serija poput Novina Dalibora Matanića i Crno-bijelog svijeta Gorana Kulenovića te dokumentarnih serijala Betonski spavači: epizoda Split 3 i Varoški Amarcord: 1. epizoda – Šibenik. Selektirani su i kratki igrani filmovi U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga Karle Lulić, koji će biti prikazan u Areni, te Na vodi Filipa Lozića, Ljeto ’17 Vena Mušinovića, Pohanci Ivana Mokrovića te Sandra i Marina Igora Jelinovića,

Ravnatelj HAVC-a, Daniel Rafaelić istaknuo je kako je: Upravo izvrsna suradnja HAVC-a i Filmskog festivala u Puli, kao jedinog nacionalnog filmskog festivala, pokazala da ta sinergija generira i čitav niz kvalitativnih pomaka. Od naglaska na svjetskim premijerama hrvatskih filmova do posebne pažnje koja se poklanja filmskoj baštini, od veće festivalske vidljivosti i prisutnosti domaćih filmskih stvaraoca do stjecanja potpuno ravnopravnog statusa koji svojom kvalitetom Pula ima i na međunarodnom planu, grad i festival, HAVC i Javna ustanova nastavljaju daljnje promicanje izvrsnosti kako hrvatskog filma, tako i domaće profesionalne festivalske organizacije.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame