Aktualno POP COOLTURA showbiz teatar Zabava

Završena nagradna igra: Znamo tko gleda “Posljednju Freudovu seansu”

Vodimo vas u kazalište. Kazalište Planet Art i DOP Magazin nudili su priliku pogledati “Posljednju Freudovu seansu” koja će biti na programu u subotu 26. 05. u 20.00 sati, u kazalištu „Mala scena“, Medveščak 2 u Zagrebu, a dijeli se: 1×2 ulaznice.

Nagradno pitanje je bilo kako se zove redatelj odnosne predstave, a točan odgovor Marko Torjanac. Najsretniji pritom je bio Bruno Keser koji će je moći pogledati u dobrom društvu.

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca ‘Kronika iz Narnije’ C. S. Lewisa. U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova…? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose…? I na koncu – što nas određuje kao ljude? Germainova drama ‘Posljednja Freudova seansa’ intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.

 Mark St. Germain je  višestruko nagrađivani američki dramski pisac poznat po dramama povijesne fikcije kakva je i Posljednja Freudova seansa, jedna od najdugovječnijih predstava na newyorškim pozornicama koja je 2011. dobila nagradu Off Broadway Alliance-a kao najbolja predstava, a koja se s prekidima izvodi od 2009. sve do danas. St. Germain je za svoj spisateljski rad dobio i brojne druge prestižne nagrade poput Outer Critics Circle AwardLucille Lortel Award, nagrade Time Magazina Year’s Ten Best, nagrade Joe A. Callaway, nagrade New Voices In American Theatre i druge.

Osim kazališnih drama Camping With Henry And Tom, Out of Gas On Lover’s Leap, Forgiving Typhoid Mary,  Johnny Pye and the Fool-KillerJack’s Holiday i Stand By Your Man, scenarist je brojnih serija od Cosby Show-a do serijeCrime and Punishment, režirao je dokumentarni film My dog, a okušao se i kao pisac za djecu višestruko nagrađivanom knjigom Three Cups.  Surađuje s brojnim kazalištima u kojima njegove drame nastaju u kazališnim radionicama,a od 2012. scena kazališta u Pittsfieldu nosi njegovo ime.  Posljednja Freudova seansa prvo je djelo Mark St. Germaina koje će biti izvedeno u Hrvatskoj.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame