Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Kandžija betonira i ima novi album: Odbacio je izdavačke kuće i solo repa po webu

Britki osječki reper Kandžija objavio je novi solo album „Beton“. Nakon dugogodišnje suradnje s pratećim bendom Gole žene, novo izdanje predstavlja još jedno u nizu njegovih samostalnih glazbenih putovanja u kojem ponovno potvrđuje da je u vrhu domaćih liričara s izraženom žicom za slikovito i istančanim smislom za humor. Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica.

Za tvrde, futurističke i prljave beatove zaslužni su Koolade, Sett (Krankšvester), Siky i Darkan Kingić (Gole žene). Na albumu gostuju poznata glumica i pjevačica Ivana Rushaidat i mladi reper Spinoza iz Našica te ekipa s basketa na „Ekipa s basketa“, dok je mix i master radio Luka Tralić Shot (Elemental).

Znakoviti cover albuma ideja je i djelo dizajnera Demijana Bačića, a prethodila mu je izrada prave Kandžijine biste čiji je autor svestrani umjetnik i kipar Vjekoslav Filipović. Rašireno mišljenje da su umjetnici shvaćeni tek nakon njihove smrti kada im se u čast dižu kipovi i izrađuju biste, ovim činom dovedeno je u pitanje, a mladi autori pokazali su stav i pozvali sve da uživaju u umjetnosti dok je aktualna i da ne čekaju da umjetnici postanu kipovi kako bi ih cijenili.

„Želim da Beton dođe tiho, bez prevelike najave, pompe i samo udari. Istaknuti će se pjesmama. Želim iznenaditi sve“, izjavio je Kandžija.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama te u svim boljim CD shopovima. Izdan je u suradnji Kandžijinog labela Zlatne žbice records i Dostave Zvuka.

Popis pjesama:
1. Ko te šta pito
2. Bazuka
3. Beatbox Champion
4. Grah
5. Mast za duše
6. Trube
7. Muha ft. Spinoza
8. Sanjam ft. Ivana Rushaidat
9. Zaglavi
10. Ekipa s basketa

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame