autorski tekstovi KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM TOP VIJEST

U krevetu s predsjednicom: Prva dama nema srama u srce je i u nama

Zbog te jedne glupave, kratke scene iz dokumentarca, dvoje aktera godinama nisu razgovarali. Nitko se ne bi baš sjećao kad u „In Bed With Madonna“, Kevin Costner pristojno dođe u backstage pozdraviti umjetnicu nakon njenog nastupa (1990.), ona s njim izmijeni nekoliko slatkastih rečenica a potom, čim razgovor završi i fan ode, ona zavrti očima, stavi prst pred usta, napravi grimasu povraćanja, te komentira kako je nezadovoljna što nije nahvalio show. Costnera je ta scena jako uvrijedila, do razine da su Madonni navodno bila zatvorena vrata na brojnim holivudskim projektima vezanim uz njega i njegovu filmsku kliku: nije navodno bilo šanse da je pozovu na audiciju pa da ona proba biti pjevačica u filmu „Bodyguard“ (Whitney Houston je to bolje otpjevala nego odglumila). Mediji su prenijeli da mu se na jednom koncertu, 2007., Madonna javno ispričala na tom ponašanju samodopadne dive.

Hoće li Andrej Plenković brže ili uopće izgladiti stvar s Kolindom Grabar Kitarović, tek ćemo vidjeti. I njeno trenutno kuđenje nečinjenja ili krivih poteza HDZ-ove vlade također je za kamere, kao što je bila Madonnina himba riganja. HDZ-ovce, kažu neki, jako ljuti nova Kolindina borba za popularnost o njihovom računu, i isto bi joj mogli zatvoriti vrata pred nadolazeće predsjedničke izbore, bilo da, kao Milanovićev (i Bernardićev lokalno) SDP Ivu Josipovića, s pola dupeta podrži ovu kao svoju kandidatkinju pa ona jednako tako neslavno tropne, bilo da pronađu svog lojalnog kandidata koji će eto sigurno pobijediti. Neki kažu i da je to za Kolindu dobro, budući da je popularnost HDZ-ove vlade na putu prema dolje.
Ali nije HDZ jedini lobi kojeg je Kolinda iznevjerila, izgleda. Jučer je izišla kolumna u kojoj Gordan Duhaček poziva LGBT zajednicu neka na predsjedničkim izborima svakako odabere nekog drugog kandidata, argumentirajući da predsjednica šuruje s osobama koje rade protiv gej prava i sloboda, sastanči s konzervativnim revolucionarima i ugošćava ih kao uglednike iz javnog života. Pa čudno mi je to malo, mimo političkog sadržaja teško da bi se reklo da je Kolinda homofopkinja. U svoj toj njenoj dobro poduprtoj šarolikoj bulamenti hrvatskih dizajnera obleke i šnajdera, frizera i vizažista, ulizica i savjetnika, pisača propagande i izaslanika na događaje teško da možeš nabrojati više od pet muževa za koje baš znaš da vole dobre sise. A sve ih je ona birala! Pa još u doba kad je bila ministrica, među ljudima od povjerenja imala je otvoreno gej novinare koji su pomagali i njenoj promidžbi. I zar nije ne baš tako davno komentirala s odobravanjem stiskanje naših vojnika u šatorima, u paru, za vrijeme straže, otvarajući time, simbolički, mogućnost i da se kod nas implementira u najmanju ruku politika „Don’t Ask, Don’t Tell“, možda i više od toga, pa da se na ZG Prideu prije ili kasnije zaviori transparent „Moj je dragi u narodnoj gardi”?

https://www.crol.hr/index.php/politika-aktivizam/9268-hrvatska-lgbt-zajednica-ne-smije-dati-niti-jedan-glas-za-reizbor-kolinde-grabar-kitarovic

Nažalost, sve je to istina. Imali smo gej branitelje, ali oni nikad nisu rekli s čijim imenom na usnama su ginuli. Imali smo mi (vjerojatno i imamo) i gej ministre, samo što to nisu znali njihovi birači, pa možda ni njihovi najbliži, i prstom ti nisu mrdnuli za svoj tajni sindikat. Vrijedi isto i za saborske zastupnike, i za tipove s Pantovčaka. Ne, nikako ne mislim da je smisleno bojkotirati Kolindu Grabar Kitarović. Svi ti pederi koji su oko nje tamo su radi svog osobnog interesa, loveći položaje, promociju svojih krpica ili pare. Glasači predsjednicu radije vide u dobro dizajniranom imidžu i on joj pomaže u zadržavanju popularnosti, inače bi završila političku karijeru kao Ljubica Lalić. Kad predsjednicu glasači maknu, na njeno mjesto doći će netko tko također u interesu drugog mandata bježi od ikakvog polariziranja glasača, ide na tekme u kockastom dresu, glumi da je iz naroda i, baš poput domaće većine, ne želi braniti ni gej niti srpska građanska prava, i oko kojeg su također isti ili neki drugi pederi koji ga lickaju za mase. I kad bolje pogledate, a kakav i može biti kandidat kojeg pogurne neka politička stranka, nego politička zvijer, morski pas koji uvijek pliva i nikad ne stoji na mjestu, koji će danas reći jedno a sutra drugo, i koji će ama baš svaki svoj potez povlačiti imajući u vidu svoj, a ne javni interes? Zgodno je kad se interes političara, njegove stranke i ostatka mase poklope, ali kad se ne poklapaju, zna se tko će popušiti.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame