Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Rokambol: Ovog jutra – male intimne skice kao najava albuma

Zagrebački pjesmar Nikša Marinović i njegov “bienalle pop” band Rokambol novim singlom “Ovog jutra” predstavlja nadolazeći album “Sam”.

Intimna skica o vjetru i jedrima u izazovnom aranžmanu unplugged svirke evocira jedno buđenje na Baćinskim jezerima, a tome pripadajući eksperimentalni video Dorotee i Tome govori o tome kako se minimalistički koncept “manje je više” odlično kombinira s Marinovićevim sjetnim i tihim pjevanjem.

Spot je bitan kao i pjesma jer joj produžuje život a pristup izradi ovoga objasnili su autori govoreći: “Hvatali smo slobodne trenutke, miješali boje za hranu s uljem, rezali folije u kafiću u kasnim noćnim satima i kombinirali grafoskop s glazbom. U međuvremenu promijenila su se skoro tri godišnja doba, protekla su četiri mjeseca. Snimali smo kad smo stigli u slobodno vrijeme. Boravci i šetnje prirodom postale su vizuali za spot. Grafoskop smo vozili po tramvajima i ulicama, grafoskopirali noću”.

U svakom slučaju zagrebačka kantautorska scena nastavlja biti plodno tlo za osebujnog glumca i izvođača.  (Dijana Čelić)

7/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame