Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Severina feat Ljuba Stanković: Tutorial – upute za izbjegavanje folk rap turcizama u širokim lukovima

Severinu nisu oteli vanzemaljci već Srbi. Strašan poraz kad lokalna primadona i nadnacionalna heroina proda, avaj, pokloni dušu i tijelo đavlima. Na isto dođe iz pozicije prosječnog polupismenog Hrvata ili njenog sugrađanina Splićanina koji čine gro publike kakvoj se obraća servisiranjem ovakvih “modernourbanih” glazbenih nepodopština kakvu su joj za ovu priliku zamijesili trenutno silno slušani u tom folk rap turcizmu Jala Brat i Buba Corelli.

Ovo je tipski primjer kako se producira antiglazba s viškom love i ambicioznih ideja kako steći milijune klikova, a manjkom bilo kakvog intimnog i iskrenog odnosa prema onome čime se bavi. Angažiraju se trenutni “hitmejkeri” da pokušaju pogoditi nešto dovoljno plitko i površno što će moći proći kod najnezahtjevnije publike koju više zanima kako je sjajno video fotošopirana 46-godišnja glazbena primadona nego ih zaboli uvo za ono što pjeva, kako, gdje i kada jer će zaboraviti “hit” istog trena.

No, ima se love i poslovnih ideja, pa se za kulturniju i civiliziraniju estradu ponudi vrlo solidan duet s Grašom, a za mlađe debilanere ovakva genioznost. Užas od lirike, načina pjevanja, banalne ritmike, kao da je u procesu nadjebavanje i natjecanje tko će kojim segmentom sklapanja pjesme dotaći duplo dno. U spotu se iznajmi ljepuškasti maneken, produkcija je na nivou, pjesma kao da ne postoji.

Severinu nisu oteli vanzemaljci ali bilo bi možda bolje da jesu. Uvjeti života na Marsu zasigurno su jednako humani kao i ovdje a i zvijezde su blizu.  Razumijemo se. (JA)

1/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame