Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Zagrljaj istine Florence & The Machine: Jedan od najljepših glasova scene ima visoke nade

U povratničkom razgovoru s Annie Mac u programu BBC-jeva Radija 1 vlasnica albuma ‘High as Hope’ naglasila je kako bi sadašnja Florence Welch svojemu nekadašnjem ‘ja’ željela podariti zagrljaj. To nekadašnje ‘ja’ voljelo je trodnevno partijanje nakon kojega se ‘ne sjećaš gdje si bila i što si radila’, a na sebi – po dolasku kući s tuluma – ‘nosiš tuđu odjeću’‘Uglavnom bih bila pijana’, izjavila je frontmenica sastava Florence & the Machine listu Guardian i dodala: ‘Moj način bio je popiti trostruku dozu lošeg Martinija u jednom cugu. Nikada nisam bila zainteresirana za profinjenu čašu vina.’

Pogled na četvrti album ‘High as Hope’ odmaknut će nas od onoga što se nazivalo ‘dubokom, najtamnijom boli koju možete zamisliti, tamom nakon koje dolazi sveopća zabava na koju su svi pozvani’. Umjesto toga, britanska autorica i pjevačica danas odabire mirniju Florence – ženu željne ljubavi i općeg prihvaćanja. Ona će svoje stvaralaštvo rado nazvati ‘vlastitim usudom istine’ i objasniti kako u svojoj ispovijedi može potražiti one teme i one stvari koje prije nije mogla činiti ili prepoznati. I u tim stvarima – koliko intimnima u pjesmi ‘Grace’, toliko i univerzalnima u temi ‘Big God’ – Florence & the Machine, međutim, zvuče jednako uzvišeno, ženstveno i sa snažnom dozom sentimenta kakvoga smo susretali na prijašnjim njihovim pločama. Ipak, violine su sada smirenije, a atmosfera staloženija. Poput našega mirenja sa samima sobom. Ili težnje za oprostom zbog onoga što smo činili nekada ranije.

Britanski Independent napisat će kako album ‘High as Hope’ za Florence Welchpredstavlja novo otvaranje i novo povjerenje, a sama glazbenica u nizu istupa za svjetske medije naglašava kako je svoju ranjivost postavila na novu kreativnu razinu. S pjesmama koje će pokazati, izjavila je za Rolling Stone, kako je ‘umirujuće biti slomljena srca’. A tom slomljenom srcu Florence Welch valja podariti nježni zagrljaj. I odvesti je iz okrilja osobnih bitaka koje je sama sa sobom vodila svih ovih godina. (Goran Komerički)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame