Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Jordes Saxychops: Nešto saxofonsko novo

 

 

Jakša Kriletić Jordes aka Jay Jay hrvatski je saksofonist, pjevač i skladatelj house i pop glazbe. Ja tvrdim da je ovaj Korčulanin rođen u Splitu jedan od najboljih hrvatskih saksofonista i mnogi već godinama uživaju u njegovim bravurama na saxu, jer je od 1995. dolaskom u Zagreb prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni, a do sada je svirao s najboljima od najboljih! Psihomodo Pop, Jinx, Pipschips & videoclips, Majke, Let 3, Darko Rundek, Neno Belan samo su neka od imena koja su prepoznala njegov neosporan talent. Nemoguće da ga nikada niste vidjeli!

No, možda niste znali da Jakša predano radi i na vlastitoj glazbi i to već godinama. Jakšu sam imala prilike upoznati prije 20 godina kada sam ga jednom prilikom vozila od točke a do točke b u društvu zajedničke prijateljice. Od tada smo redovito pohodile koncerte Jinxa koje smo obožavale, a čiji je Jakša bio član. Uvijek smo izvikivale njegovo ime, jer osim što svira tako sexy instrument kao što je saxofon Jakša, Dalmatinac plavih očiju i tada duge smeđe kose, bio je magnet za studentice mlade.

Nedavno smo se opet sreli na jednom njegovom nastupu na Zrinjevcu kada je rasturio sa svojim saxom uz DJ-a. To su sada već uobičajeni Jakšini nastupi diljem regije kada kombinira matrice koje mu pušta DJ zajedno sa svojim stvarima i uživo energično svira svoj sax i upravo je nevjerojatno da vas ti zvuci i ritmovi ne povuku da mrdate bokovima.

Jedna takva plesna i zarazna stvar je i You can do it čiji je spot objavio jučer, 13.07.2018., na društvenim mrežama, jer je i on još jedan u nizu umjetnika koji s izdavačima ne može na zelenu granu, pa osim što ima novi bend, Saxychops, uskoro osniva i vlastiti label.

You can do it brza je plesna pjesma koja pokreće bokove, pa sam i sada ustala od stola i zaplesala u dnevnom boravku. A plesali smo i prošlu subotu mi, moj mužić i ja i naši dragi gosti na našem svadbenom tulumu kod nas u dvorištu. Jakša je mnogima bio otkriće i naše je dvorište na Kozari boku pretvorio u pravi plesni klub.

Jakša nastupa cijelo ljeto posvuda i ako ste u prilici nemojte ga propustiti!! Najave njegovih nastupa možete pratiti na njegovom FB page-u Jaksa Kriletic Jordes.

Nadam se da će i naši nogometaši sutra do it, jer oni definitivno can!!! You can do it vatreni!!

Andreja Bosnar

 

Andreja Ivanova Babić

Andreja Ivanova Babić

Komentari

Reklame