POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Zabava

DOP Ljetna patrola: Pula Aquarium – savršeno mjesto za upoznavanje dijela Jadranskog mora i šire

Jedno od manje eksponiranih a turistički aktivnih mjesta koje ove godine ne bi smjeli zaobići prilikom istraživanja čuda Jadrana i šire okolice je pulski Aquarium.

Smješten u srcu turističkog naselja Verudela u 130 godina staroj utvrdi Verudela, dijelu nekada moćnog obrambenog sklopa austrougarske Tvrđave Pula, akvarij danas predstavlja preko 100 vrsta riba sjevernog i južnog Jadrana te 50 vrsta riba iz tropskih morskih i slatkih voda, kao i ribe hrvatskih rijeka i jezera. Doslovno od morskih pasa do krokodila.

Osim iznimno vizualno atraktivne lokacije, domaćinski pristup i još uvijek work in progress sistem, na dva kata i u dvorištu utvrde smještena je raznolika biosfera i životinjski svijet koji dobrim djelom nećete zamijetiti plivajuć Jadranskim morem, ali će vam bitno proširiti orijentaciju i informirati vas na vrlo zabavan način gledajući bezene s ražama, morskim psima, kajmanjima, iguanama, kameleonima, morskim kornjačama koje čekaju oporavak i bivaju nursane, morskim konjicima, čudnovatim vrstama i oblicima riba.

Apsolutno obiteljski prilagođeno mjesto je u kojem bez problema možete provesti dva do tri sata laganog razgledavanja pričem ćete klincima imati pokazati zaista pregršt korisnih i vizualno atraktivnih informacija.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame