Aktualno Celebrities Glazba mediji POP COOLTURA showbiz

Oliverovo posthumno ljeto: In memoriam na najvećeg ostavlja traga na prodaji njegovih albuma

Još jedan tjedan protekao je u duhu sjećanja na Olivera, pa se i prodaja albuma intenzivno usmjerila upravo na njegove naslove. Oliver Dragojević još jedan je poredak na top listi prodaje obilježio svojim imenom, i to sa gotovo 600 prodanih izdanja samo prošlog tjedna.

Na prvome mjestu nalazi se album ‘A L’Olympia’ u izdanju Aquarius Recordsa, dok se na drugom mjestu nalazi njegovih ‘100 originalnih hitova: Oliver Dragojević’ u izdanju Croatia Recordsa. Sljedeća njegova izdanja koja slijede uspješnu prodaju na ovome popisu jesu ‘The Best of Collection’ i ‘Dueti’ koje također izdaje Croatia Records, a zatim ih slijede ‘Familija’ (Aquarius Records) u izvedbi s Gibonnijem, ‘Original Album Collection’ vol. 1 i 2 (Croatia Records), ‘Noć nek tiho svira’ (Aquarius Records) sa Stjepanom Hauserom te ‘Kozmički Dalmatinac’ i ‘Platinum Collection: Oliver Dragojević’ (Croatia Records).

Valja spomenuti, na listi se na trećemu mjestu nalazi i Amira Medunjanin koja je u izdanju Croatia Recordsa prodala gotovo jednak broj izdanja albuma ‘Ascending’kao i Oliver svojih ‘100 originalnih hitova: Oliver Dragojević’. Na listi inozemnih izdanja nalaze se na prvome mjestu Arctic Monkeys s albumom Tranquility Base Hotel + Casino, a slijede ih na drugome mjestu Rokeri s Moravu i njihov album ‘Jubilej 40 godina’. Na trećemu je mjestu album ‘The Now Now’ grupe Gorillaz. Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame