Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Amira Medunjanin carica hrvatskih top lista: Sevdalinke se pamte duže od zauvijek

Prošlotjedna prodaja albuma na čak 164 prodajna mjesta pokazala je kako hrvatske slušatelje oduševljavaju note sevdaha. Među najprodavanijih pet smjestilo se dvoje izvođača koji upravo u tom žanru izvode prava glazbeno-umjetnička djela.

Na prvome se mjestu nalazi Amira Medunjanin čiji se album ‘Ascending‘ u izdanju Croatia Recordsa već tjednima nalazi na ovoj listi. Štoviše, cijelo se vrijeme nalazi među najprodavanijima, nakon obilježenih 15 godina njezine karijere. Ovo izdanje predstavlja prikaz njezinog dosadašnjeg glazbenog opusa, a pritom se, uz kompilaciju starijih pjesama, na albumu mogu pronaći i neke novije. Ko-producenti ove uspješnice su Ante Gelo i Bojan Zulfirpašić. Album je najavljen singlom ‘Oj Meglica’ na kojemje surađivala s Vladimirom Kočišem Zecom, dok je tekst napisao Leonardo Baksa.

Božo Vrećo također se sa sevdalinkama nalazi u top 5 najprodavanijih albuma. Na četvrtom mjestu nalazi se njegov ‘Melek‘, album također u izdanju Croatia Recordsa. Osim izuzetne pojave ovog umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni koja plijeni pozornost osebujnim stilom i anđeonskim glasom, Božo Vrećo se albumom simboličnog naziva uvukao u srca hrvatskih slušatelja. Njegov svijet ispunjen je ljubavlju, sjetom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih, a upravo su to motivi kojima ispunjava pjesme ovoga albuma. Album potpisuje Daniel Ille,   fotografije su djelo Seada Šašivarevića, dok je za mix, mastering i produkciju zaslužan Božin suradnik Marko Louis.

Drugo mjesto obilježio je još jednom Oliver Dragojević s albumom ‘100 originalnih hitova: Oliver Dragojević‘. Slijedi ga na trećem mjestu grupa Crveni koralji čiji su najpoznatiji hitovi okupljeni u jedno zanimljivo albumsko izdanje – ‘Greatest Hits Collection‘.

Lista prodaje stranih albuma zadržala je Paula Wellera i njegov album ‘True Meanings’ na prvome mjestu. Drugo mjesto obilježio je novi ulaz, i to Joea Bonamasse s albumom ‘Redemption‘. Treću poziciju zauzeli su Willie Nelson i album ‘My Way‘.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame