Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Mary May: A Lot – ona nije normalna, nije moguća i ne događa se ovdje – novo remek djelo žene koja pomiče glazbu u RH

Prvi singl je mogao biti lucky shot. One trick pony. Nazovite to kako god želite.

Moglo se zamoliti da onaj suvereni gromoglas iz predstavnog “Softest Tune” pobere sve s domaće glazbene scene i da ostane na tom plesu jednog ljeta. “Somewhere Else” mogla se desiti svakom drugom, “Let Me Work” alter pop standard.

Ali kad čujete razigranost novog kratkog i jasnog singla izvođačice Mary May štošta će vam toga biti jasnije.

Imamo posla s neprikosnovenim remek djelom, debitantskim draguljem koji je toliko bravurozan, poseban, drugačiji u svojoj jednostavnosti, plesan u svojoj razigranosti, pjesma čiji slojevi i minijature mogu izaći iz iskusnjaštva jednog Paula McCartneya i … neke tamo samozatajne Hrvatice savršenog engleskog Mary May.

To kako će je skresati na dvije i minute i naprasno ubiti u fade out kad očekujete da se rasplamsa taj suvereni ritam i glasčina – samo je još jedan detalj točke na i o kakvom se ovdje dragocjenom stvorenju radi. Video u DIY maniri mobitelom snimano od patkica preko fanova do daljnjeg skrivanja glave cijele priče, samo dodaje šlag na njen bezgrešni paketić.

U produkciji Mark Mrakovčića, ova gotovo psihodelično beatlesovska minijatura, u sitno više od dvije minute će vam na praktičnom primjeru opisati kako se radi savršena, svježa, orignalna pop pjesma. Bravo. (JA)

10/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame