Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Valentino Bošković & TBF: Adio Trafikonte – krasna jesenje ljetna elegija

Nekad je bio Gego i Picigin bend, pa Dubrovčanin Davor Erceg od kojeg je Coco Mosquito radio jednog ljeta šlager s daškom maestrala, pa se dešavalo tih morskih ljetnih zgoda u punom jeku svakih tolikih sezona. Valentino Bošković jedno je od takvih otkrića o kojem zuji zagrebački hyperski underground. Doduše, kao i kod prijespomenutih apsolutno s razlogom. Dokazuje to i suradnja, recentni primjer spajanja s TBF glasovima u temi bliskoj otočanima i svima čiji se društveni život kad tad usmjeri na lokalnu trafiku. Nekad mljekara danas kiosk.

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti, kaže PR. Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, “Hrvatski skup”. Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču. Sve to inspiriralo je Valentinota Boškovića i TBF-ovce da slušateljima predstave Trafikonta i njegovu Trafiku čije su novine, stripovi, žvake i sličice Bračanima donijeli ljepotu, istinu, ljubav i slobodu.

Takva je nostalgična, lijepa tema “Adio Trafikonte” nikad prirodniji spoj dva prostoslična mentaliteta. Brača do Splita. Glasovi pašu, flow je klizni, tek što nije “Smak svita 2”, laid back pozdrav ljetu do iduće godine i nove akvizicije biroa za zapošljavanje. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame