Aktualno Celebrities DOP TV Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Exclusive DOP TV premijera: TONKA: Netko se događa – retro reverb pop noir station

S jedne strane tuzemne pop glazbe imamo Huljić manufakturu, s druge strane prirodni spoj nekoliko autora i izvođačica koji u svom privatnom trenutku nalaze dovoljno dobar izgovor na “poslovnom” terenu. Njihov dom je ona modernija, gradskija, urbanija, zagrebačkija varijanta.

Ljubav kao pokretačka snaga svega on i off scene ne moraju biti dodatna isprika već samo najlogičnije opravdanje kad dobijete odlične komade koji će po svakom segmentu svojih pop manira izbjegavati klišeje i svakodnevnosti koje čine razliku od onih koji će trajati  onih koje utapate u tri minute nakon slušanja. Tako će recimo Ivana Kindl imati svog detourovca Alena Križaja koji joj zna napisati lijepu i modernu pjesmu, no daleko rjeđim intervalima od onoga što Aljoša Šerić (ex Ramirez, Pavel) čini za svoju suprugu Antoniju.

Uz potpis kompletnog nastupnog albuma u đuture će uz sve dosadašnje moderne singl/spot kombinacije najnoviji singl “Netko se događa” zazvoniti u retro reverbiziranom ozračju te se podudarno nasloniti na fino uglancane kadrove spota Vanje Vascarca. Pri video spotu starina u novom ruhu nema okus patine nego čežnje za vremenom kad su pjesme ovog tipa bile automatski katapultirane u ušesa srednjeg slušateljskog uha. Naslovna lirska neodređenost odudara od kompletne noirovske atmosfere u boji, no ne ćuti se greškom, dapače.

Bas dionica ima “Teške boje” moment. Ovaj puta u bestežinskom stanju. (JA)

(JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame