Aktualno film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Komedija koja će ujediniti Hrvate: Happy End – Glup&Gluplji 3

Kontroverzna komedija “Happy End: Glup&Gluplji 3” 8. studenog stiže u domaća kina a zbog čega je ovaj film toliko uzbrkao javnost pogledajte unajnovijoj kino najavi. Humor nikad nije bio toliko opak.

Radi se o zaključnom dijelu prve debitantske trilogije u povijesti filma u Hrvatskoj, ali i zemljama regije, scenarista i redatelja Anđela Jurkasa, koja je započeta romantičnom dramom “Zbog tebe” (2016.), nastavljena ljubavnim filmom “Fuck Off I Love You” (2017.), te završava komedijom “Happy End: Glup i gluplji 3” (2018.).

Film “Fuck Off I Love You” je prošle godine zatresao kina u Hrvatskoj te je izazvao kontroverzne reakcije a od “Happy Enda” se očekuje potres još širih razmjera. Kao i prethodna dva i ovaj nastavak snimljen je bez financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela te su, kao i ostali dosad snimljeni, rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.U filmu “Happy End: Glup&Gluplji 3” pratimo ispovijest dvojice nezaposlenih kvartovskih momaka koji nakon desetljeća čekanja na Zavodu za zapošljavanje dođu na ideju kako pomoći društvu u krizi, ali naravno i sebi samima. Ta ideja uključuje ljude u nevolji, logo “nema nevinih” i ponešto prodavanja magle. Ili kako je rekao veliki mislilac Platon kojeg glavni junaci filma Viktor i Đizus vole citirati: “Superherojska priča o dva kvartovska mladića uhvaćena u vrtlogu kiča, seksa, politike, droge i pića koji jednog dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića…“.

Namjera je bila napraviti zabavni, neozbiljni, blesavi, feelgood, party, skeč i tulum film koji će pokazati kako nije najgora stvar na svijetu nasmijati se na vlastiti račun. Kako smo odrasli na školi humora Montyja Pythona, Alana Forda, South Parka, Jackassa, pretjerivanje i karikiranje je bilo oružje. Na smijeh se ne bi trebalo stavljati lokote…”, Anđelo Jurkas, autor filma.

Happy End: Glup i gluplji 3 komedija je s živopisnim strip likovima svojevrsnim oživljenim Beavis & Butthead likovima, South Park i Alan Ford junacima. Priča tematizira sex, politiku, religiju, medije i celebrityje “na balkanski način”.

Trailer

Film je sniman na raznim lokacijama, između ostalog u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i u Los Angelesu. U filmu nastupaju mnogi domaći glumci ali i mnoga internacionalno poznata imena. U glavnim ulogama pojavljuju se Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., Clea Livingston i mnogi drugi… Internacionalni dio glumačke ekipe čine talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum, a osim spomenutih dramskih glumaca po prvi puta u filmu se pojavljuju Massimo Savić, Edo MaajkaAleksandar Stanković, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, voditelj Dalibor Petko, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi.

Svoju prvu i posljednju filmsku ulogu u ovom filmu ostvario je književnik, novinar i multimedijski umjetnik Ante Perković koji je preminuo početkom 2017. godine.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame