Aktualno POP COOLTURA teatar

Ljubavna pisma Staljinu: Premijera u režiji Saše Broz

Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina. Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

Ljubitelji komičnog kazališta dolaze na svoje. Zadovoljstvo je obavijestiti Vas da će se u nedjelju, 4. studenoga 2018. u Zagrebu u 20 sati u Dramskom kazalištu Gavella održati premijera predstave “Ljubavna pisma Staljinu”.

JUAN MAYORGA: LJUBAVNA PISMA STALJINU
Mihail Bulgakov: Franjo Dijak
Jelena Andrejevna: Anastasija Jankovska
Staljin: Marko Torjanac

Režija: Saša Broz
Pomoćnik redateljice i scenograf: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević

Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Video: Hrvoje Felbar

Premijera: 4. studenoga 2018., DK Gavella

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame