Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Edo Maajka feat Dino Šaran: Otrove – maestralni kroničar raspada svih sivih balkanskih ljubavi

Bili jednom “Mahir i Alma”. Bio jednom Edin Osmić, mladi i dokazivanja željni Bosanac u imigraciji Lijepe Njihove a ponekad i Naše.

Taj se vješti storyteller dokazivao na “stranom” terenu uz znojenje dlanova i napade panike. Pri pokušajima tabanja jednog vrlo istinskog, točnog, neskrivenog, dirljivog flowa i detektiranja gašenja iskri između dvoje ljudi, Edo je secirao skalpelski točno iz pozicija gulit tripova i žgaravica partyja. Kad stvari krenu loše i pogube sve ono dobro koje su u ljubavi nosili, tada se događaju otrovne primjedbe, otrovne pjesme, a malo ih je spremno za samoanalizu i autokritiku, ne bi li preispitali vlastitu ulogu u jednom opadanju ljubavi, strasti, želja. Vremena se mijenjaju, godine prolaze, ali skalpel i preciznost ostaje prilično ista. Novi singl je priča o tome.

Jaran Štuka Dino Šaran mu je kompadreovski legao na refren. Ima tu dovoljno bijesa i ljubavi za obojicu. Da obiteljska manufaktura zatvori krug pobrinula se njegova životna sudružica Lilach Osmić koja potpisuje scenarij i režiju ovog kružnog gubljenja identiteta, ljubavi i vjere u istu. U odličnim i tenzičnim interpretacijama Marije Škaričić i Alana Katiće te njihovih mi verzija Iana Kušlana i Anike Katušić Kocbek. Mašna na odlično pakiranje stavljena je uz sjajan estetski rukopis direktora fotografije i kamermana Yonathana Weitzmana.

Edin aktualni album “Put u plus” je kreativno vraćanje u formu pokazanu oko “No sikiriki” i “Stigo ćumur” perioda. Ima se radovati čemu makar uz ovoliko opore i nevesele balkanske “ti i ja” teme. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame