Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Muse: Algorithm/Blockades/Break It To Me – Queen nakon Queena i alien dance Depeche Mode rock remek djelo

Matt Bellamy i njegov trio Muse su sve ono što publici odgojenoj na rock šarolikosti grupe The Queen nedostaje u današnjoj glazbi. Pompozni, hi tech, ritmički nabijeni, strašno futuristički nastrojeni, ali publika to puši. Angažirali su muscle tipa Terrya Crewsa da odigra rolu. Sve je bezgrešno. Hiperproducirano. Bladerunnerovski (ali ovog novog post festum nastavka). Dakle, taktički i produkcijski vrhunski. Ali beživotno i sterilno. (7/10)

A onda stiže drugi spot u isto vrijeme “Break It To Me” čija izvrsna instrumentalna matrica potkapa prethodnika radeći “zombie” music dance moment u fantastičnom wah wah gitar efektu oko kojeg se kao hooka isplela fantastična alien opačina. (10/10)

Treći spot za trilogiju je savršeni Depeche Mode electro dance s rock and roll breakovima ali opet hajtehnički opičeno do razine neprepoznatljivosti sve dok Matt ne razvuče onaj yorkeovski model pjevanja. Uspjelo im je i u ovom slučaju zadržati uptempo interesa kroz bastard plesa i rock and rolla. (8/10) (JA)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame