Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Mišo Kovač pod stare dane: Samo ga nebo od Splita rastavit može

Mišo Kovač,  jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima razveslit će svoju mnogobrojnu publiku velikim koncertom “Samo nas nebo rastavit može” koji će se održat će se u splitskoj Spaladium areni, 22. prosinca.

Kovač kao svojevrsni kulturološki i sociološki fenomen kojeg obožava publika od 7 do 77 godina ne staje premda je teško pokretan. Miši će se na pozornici ovog velikog koncerta pridružiti i glazbeni gosti – kćerka Ivana Kovač, klapa Rišet te gost iznenađenja.

Popularni Šibenčanin, koji je odrastao u istoj ulici s Arsenom Dedićem u javnosti je smatran ikonom Dalmacije i nogometnog kluba Hajduk te navijačke skupine Torcida. Svi se još uvijek sjećaju prošlog Mišinog koncerta u splitskoj areni prije četiri godine kada je Torcida organizirala iznenađenje. Transparent “Mišo živi vječno” i veliko platno sa njegovim likom koje je kružilo po dvorani, na što je Mišo bio posebno ganut. Time je još jednom dokazana ta emotivna povezanost između Torcide i Miše.

2012. je dobio Porina za životno djelo, a osim toga dobitnik je brojnih dijamantnih, zlatnih i srebrnih ploča te diskografskih i festivalskih nagrada.
Posjeduje i Zlatnu pticu, priznanje koju je nekadašnji Jugoton dijelio izvođačima koji su imali milijun prodanih primjeraka. Institut hrvatske glazbe mu je 2005. godine uručio priznanje za najveći broj prodanih ploča u povijesti hrvatske diskografije.  Tijekom svoje karijere Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Iako je na vrhuncu popularnosti bio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća i danas ima odanu publiku koja s nestrpljenjem čeka svaki idući koncert. Karizma koja osvaja i hipnotizira na prvu samo je jedan od razloga zašto Mišo ima vojsku svojih fanova iz svih zemalja bivše države. Dovoljno je samo da se pojavi na pozornici i publika zborski pjeva sve njegove pjesme uz koje se smije i plače. Takav primjer pjevača rijetko se može više igdje naći.

“Prvi brk estrade” kako ga mnogi od milja zovu uoči ovog velikog koncerta je izjavio: „Drago mi je da ponovno nastupam u najvećoj dvorani u Splitu. Volim pjevati u Splitu jer imam super publiku i ponavljam Samo nas nebo rastavit može“

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame