Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Headoneast: Putujem – play if safe mode: recikliranje u nedostatku novih stvari

Jedni od nasljednika rasadnika pop talenata grupe Yammat su i Headoneast, člana Alaksandra Ljiljka. Uz stalan rad na novim materijalima i singlovima koji ne uspijevaju postići zapažen “reach” pri modernoj i urbano orijentiranoj publici, kako je to pošlo za rukom kolegama iz Detoura.

Zato su se sad  okrenuli oprobanom receptu recikliranja starijih radova. Tako je pjesma “Putujem” s albuma “Plan B” dobila neznatno promijenjenu produkciju i nove glasove pri izvođenju.

Izvrsna plesna pjesma u starom je aranžmanu imala više neposrednosti, melodija je i dalje lijepa. Dobra je vijest da sadržaj ne zastarijeva ni nakon 18 godina od originala, a ona loša da nove verzije nije trebalo jer unatoč još modernijoj produkciji pjevačka ograničenja dolaze do izražaja.

Video spot se vodi za idejom slaganja obiteljske priče koja autorima ima intimnu vrijednost ali je teško uočiti viši od toga. Bojim se da je neka karma rezultat da Headoneast ne može nikako probiti onaj kritični interes ljudi za njihovu glazbu. Nešto očito rade krivo, ali što? (Ivan Perić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame