Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Tibor: Vrati nas doma – zaboravite Silente, evo vam novog Štulića

Evo ga. Čovjek pokretačka snaga dubrovačkih pop trubadura Silente, Tibor Karamehmedović, nakon tri studijska albuma s matičnim bandom kreće na solo put s debi albumom “I na kopnu i na moru”.

Vijest sama po sebi ne bi značila puno da se u prvom najavnom singlu “Vrati nas doma” ne krije nešto vrlo vrlo neobično za domaću pop scenu.

Pjesma koja počinje stihom “Draga ti si idiot” kupuje slušateljsku pažnju već prvim sekundama. A sve što slijedi samo je nadgradnja nečega što bi moglo bit najugodnije iznenađenje godine. Naime, Tibor zna pisati pjesme. I to na vrlo drugačiji, sebi svojstven (čitaj: originalan) način.

Način kako vokalno postira i kako izvodi vrlo interesante stihove levitira s afektom, onim koji ne možete ne primijetiti. Vašu pažnju dobija i sadržajem i formom, stilom koji ga baca na polovicu onoga što je razotkrio aktualnim Silente albumom. A to je neka vjetrometina i pouzdan putokaz kako bi danas zvučao Đoni Štulić da mu izbrišete Osamdesete. I stavite ga na pokretnu vrpcu s koje se uzima malo Loše iz ranog Orkestra malo Gotyea (onog momka kojem su pokušavali zakačiti Stinga na rep kad je servirao mega one hit wonder “Somebody I Used To Know”).

Silente neće prestati s radom zbog ovoga, ali vrlo lako bi se moglo desiti da paralelna karijera ovako darovitog autora zasjeni bendovske pretenzije. Odličan start up vrlo vrlo neobičnog pop izvođača.  (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame