Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Kršćanski rock pokorio Hrvatsku: Grupa Emanuel na prvim mjestima top lista

Jedna od najpoznatijih hrvatskih kršćanskih grupa broji već 17 godina karijere u kojoj je objavila čak tri studijska i tri live albuma. Ove jeseni, grupa Emanuel objavila je još jedan album koji nastavlja njihov uspješan niz, a riječ je o izdanju Croatia RecordsaSve činim novo.

Dvanaest brojeva na albumu zauzimaju najveći kršćanski hitovi novijeg vremena. Uz njih, Emanuel donosi i nove autorske pjesme te neke od starih pjesama koje se u albumu predstavljaju u novome ruhu. Na popisu pjesama nalazi se i hrvatska verzija Grammyjem nagrađene pjesme Kako divno ime koju s Emanuelom pjeva posebna gošća Mia Dimšić.

Glazbenu produkciju potpisuju Domagoj Pavin i Zoran Švigir – Švigi. Za likovno oblikovanje zaslužna je Totalna Kreativa. Grupa je osnovana 2001. godine u Velikoj Gorici, a broji sedam stalnih članova (Domagoj Pavin, Franciska Perković, Ivana Krznarić, Barbara Stepanić, Nikola Čubelić, Petar Ivkić i Željko Topalušić). Najnoviji album Sve činim novo predstavili su 24. studenog u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Na drugome se mjestu nalazi Oliver Dragojević i album 100 originalnih hitova: Oliver Dragojević u izdanju Croatia Recordsa. Na trećemu je mjestu također njihovo izdanje, a riječ je o splitskoj grupi Diogen i njihovom istoimenom albumu prvijencu koji je izašao u listopadu ove godine.

Na stranoj top listi tjedne prodaje prvo mjesto zauzela je Madonna s albumom Ray Of Light čije izdanje u Hrvatskoj zastupa Dancing Bear. Na drugom i trećem mjestu slijede je Twenty One Pilots s albumom Trench te grupa The Beatles i njihov The Beatles White Album Remaster 2018.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame