Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

DOP TV Live: Dvodnevna simultanka Urbana & 4 u Tvornici – najbolje od najboljeg s domaće rock scene

Damir Urban i njegova riječka Četvorka nisu već neko vrijeme objavili album ni novi materijal nakon “Mamuta”. To nije zasmetalo da dva dana zaredom 07. 12. i 08. 12. napuni zagrebačku Tvornicu i još jednom potvrdi status najboljeg domaćeg live izvođača.

Svaki novi susret s Riječanima samo je potvrdio da se publika ne može zasititi izvođača kojem se vjeruje i čije pjesme traju daleko duže od brojki klikova na You Tubeu ili broju naslovnica i intervjua.

U dva dana je ponovio intimnu atmosferu s publikom oduševljavajući sve one koji pristaju na njegov odabir sebe kao klupskog a ne dvoranskog izvođača. Nije njemu problem Mala dvorana Doma sportova ali kultni status i prisni odnos s publikom daleko lakše održava ponavljanjem ovakvih rasprodanih koncerata s kojih svi idu oduševljeni jedva čekaju drugi puta.

Izveo je pregled najvećih hitova karijere za ovih već dvadeset godina u solo izdanju ali u stvari praćen najboljim bendom u Hrvatskoj. Bilo je tu “Mjesta za mene” tijekom kojeg se spušta u publiku, njegovog sviranja gitare uz “Moju vodu” ili jednu od novih pjesama kojima još nismo saznali ime ali jesmo da je još jedna od izvrsnih singlova kao što su “Dirigent” ili “Kuća sjećanja” koje još nema na albumima. Uz sjajno raspoloženu publiku i još bolji bend koji je prepoznao emociju i vraćao im još više “Black Tattoo”, “Kundera”, “Astronaut” dizali su i spuštali emocije na oduševljenje svih prisutnih.

Nakon iznenađenja i ljetnog nastupa sa simfonijskim orkestrom, povratak u formu rock benda dokazao je njegovu snagu koja leži u emocijama.

Tradicija nakon ovog uspjeha ne bi smjela biti upitna samo bi se broj dana mogao povećavati. (Dijana Čelić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame