Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Severina: Imaš pravo – Kad Grk kompozitor ćopi “Stop” Sam Brown, a pjevačica pogladi ježa :)

Svaka nova pjesma Severine je događaj sam po sebi vrijedan pažnje jer klik “tiraže” koja ona postiže s beogradskim suradnicima su nedostižne ikome s ovih glazbenih prostora. S produkcijske strane Severina već godinama izvrsno prati trendove pomirujući estradne tokove Zapada i Balkana.

Nova balada je u tom smislu vrlo jasno posuđivanje velikog hita “Stop” Sam Brown ali različito drugačije vokalne izvedbe. Severinina Marina Tucaković, prokušana “Alka Vuica” srpske estrade isporučuje takve stihove od kojih nje jasno da li hvata jeza ili je oprostiti jer su ipak samo namjenski. Uostalom pogledajte: “Mogla sam, mogla te čekat noćima, Dok mi se svijest ne okrene pred očima, U mišju rupu znala sam pobić od tebe, Kad čujem kako s vrata vičeš goni se, Kada si se milovati nekad dao, Kao da sam ježa tad ja gladila…”. Da, dobro ste pročitali – kao da je ježa gladila.

Ali tu naravno nije kraj jer priča o ženi patnici koju zlostavlja njen voljeni ima nastavak: “Što si navuk’o me na svoje demone, Sludio mi život i hormone, Ja sam kriva, zašto više da se lažem, Problem je u meni, ali sad je kasno, Da ti zube pokažem…”. Hormone i demone.

Priča o zlostavljanoj ženi kroz takve rime postane više tragikomična, a ne za shvatiti ozbiljno pa je šteta propuštene prilike jer se za Severinu i njenu poruku moralo malo ozbiljnije čuti. (Ivan Perić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame