Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Ekskluzivni intervju: LET 3: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Već dvije godine uoči Antivalentinovo festivala kojem smo jedni od medijskih pokrovitelja pokušavamo doći do razgovora s članovima grupe Let 3. Damirom Martinovićem Mrletom ili Zoranom Prodanovićem Prljom pretpostavljamo jer su oni jedini koji u ime riječkih rockera daju intervjue. Ali informaciju smo dobili da oni više nisu raspoloženi odgovarati na pitanja. Dok čekamo odgovor zašto ne žele možemo samo nagađati da nemaju vremena. Ili smo im glupi. Ili su se naljutili jer su recenzije zadnjih singlova bile poražavajuće i loše (mislim recenzije, ne pjesme jer sve što Let3 naprave je apsolutno genijalno). :)))). Pa dok čekamo odgovore evo prvi intervju u tišini baš kao što se zvao jedan od njihovih najboljih albuma.

* Kakvo je stanje u Let 3 zadnjih dana što se tiče novih pjesama? Da li spremate neke nove autorske ili još uvijek traje od posljednjeg albuma?

 

* Kako je bilo na svakom dosadašnjem Antivalentinovu koji postaje tradicijom, s vaše pozicije djelomičnih organizatora i jedinog benda koji nastupa svake godine?

 

* Koga sve ne treba voljeti nego samo karati u Hrvatskoj kako je išao slogan jednog od ranijih Antivalentinova?

 

* Po kojem principu birate bendova s Antivalentinova?

 

* Možemo li očekivati ranije neki novi album benda da ne bude opet razmak kao od Bombardiranja Srbije i Čačka do Angela Merkel sere?

 

* Je li se itko ikad potrudio dojaviti podatak dotičnoj političarki da je inspiracija za ime albuma najpopularnijeg hrvatskog alternativnog rock benda?

Da li biste htjeli stisnuti ruku ili koji drugi organ Angeli Merkel da imate priliku?

 

* Tko je od domaćih političara ili javnih osoba nakon Jadranke Kosor zaslužio vašu pažnju?

 

* A drugi projekti, kazališna glazba i suradnja Mrleta i Ivane Mazurkijević? Koliko oni oduzimaju Letu 3 prostora za kreativni rad?

Da li i Prlja ima neke off glazbene projekte sa strane? Blagdan Band svira još uvijek ili ima nešto novo?

 

* Let 3 su nakon zadnjeg albuma uz nastup objavili zafrkantsku obradu Novih Fosila. Je li ta pjesma mimo probe uopće bila planirana za objavljivanje ili ste se zezali na probama?

 

* Spot je Mrle sastavio od svojih video i foto zafrkavanja. Ali sve izgleda kao kućna montaža sklepana malo na brzinu i odlična poruka da se ne treba truditi oko video spotova…

 

* Hoće li Let 3 napraviti ikad klasični album obrada?

 

* Kakav je stav Leta 3 prema obradama drugih izvođača. Bilo je toga od posvete Termitima u Vjeran pas, pa kroz album Bomardiranje Srbije i Čačka pa evo sve do kad su poginuli Novi Fosili pred mariachi elektronikom?

 

* Čak ste obradili i sami sebe s TBF-om u pjesmi “Izgubljeni”. Nama se učinilo da je to malo na brzinu pred prošlo Antivalentinovo da se digne interes za koncert i kao da niste baš imali namjere raditi duet a poslije ste i sami rekli da se ideja javila nakon nastupa na HTV-u…kako ste zadovoljni s tom pjesmom i reakcijama?

* S kojim ste svojim glazbenim obradama najviše zadovoljni?

 

* A koje su vam najbolje obrade drugih izvođača vaših pjesama?

 

* S obzirom da jako puno svirate i jedan ste od najaktivnijih bendova na domaćoj sceni za kojima je uvijek potražnja zbog atraktivnih nastupa, kolika bi bila vaša cijena da vam se ponudi da prestanete svirati da ne dođe do zasićenja?

 

* Koncertni i novi diskografski planovi ovog ljeta?

 

Ivan Perić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame