Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Tko je tko u rock and rollu 50 godina kasnije: The Who će objasniti s novim albumom

Legendarni The Who najavljuju novi album ove godine uz turneju po USA. Zasad se ne zna točan datum već nagađanje tokom tekuće godine a to će bti ujedno prvi materijal benda nakon jedanaestog studijskog albuma “Endless Wire”, objavljenog prije 13 godina, točnije 2006.

Giitarist Pete Townshend i pjevač Roger Daltrey su jedini preostali izvorni članovi grupe. Bubnjar Keith Moon umro je 1978., a basist John Entwistle 2002. Trenutno bend čine Zak Starkey, sina Beatlesova bubnjara Ringa Starra, Simon Townshend, mlađi Peteov brat. Obzirom na neizvjesnost o čemu se može raditi na albumu i što očekivati zasad su pustili informaciju samo da se radi o materijalu koji nose ​​”mračne balade, teške rock stvari, eksperimentalnu elektroniku, sampleove i tipične Who pjesme koje počinju s gitarom koja daje yanga-dang zvuk”.

Pjevač Roger Daltrey je rekao da bi to mogla biti njegova posljednja turneja. “Moram biti svjestan koliko imam godina (74), a glas počinje odlaziti nakon nekog vremena. Želim biti dobar kao što sam bio prije dvije godine”, a sedamdesettrogodišnji Townshend rekao je da će ići na turneju samo ako imaju novi materijal. “To nema nikakve veze sa željom za hit albumom ili time da The Who treba novi album. Riječ je jednostavno o osobnom razlogu. U pitanju je moj ponos, osjećaj vlastite vrijednosti i ponosa kao glazbenika koji stvara glazbu”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame