Aktualno film inmediasres POP COOLTURA Zabava

Daniel Rafaelić podnio ostavku na mjesto ravnatelja HAVC-a: Traži se novi “šef”

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Danijel Rafaelić podnio je ostavku na polovici mandata. Nasljednik Hrvoja Hribara koji je otišao zbog nađenih nepravilnosti u radu i nepovoljnog mišljenja Državne revizije, dok je DORH tvrdio kako ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost, trenutno se nalazi na Berlinskom filmskom festivalu.

U kratkoj izjavi za domaće medije najavio je da će se očitovati šire o svojoj odluci po povratku no dao je naslutiti kako nije više mogao funkcionirati u atmosferi raspolaganja s interesnim sferama i lobijima u domaćem filmu te s Upravnim vijećem HAVC-a.

U prilogu u Dnevniku HTV-a Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je rekla da je Rafaelić dao veliki doprinos stabilizaciji HAVC-a te aktivno sudjelovao i u donošenju zakona i da će nakon što Upravni odbor provede potrebne procedure, raspisat natječaj za novoga ravnatelja. Predsjednik Upravnog odbora HAVC-a Bruno Kragić za HRT je izjavio kako je Rafaelić zatražio od Upravnog odbora razrješenje iz osobnih razloga.

Čeka se novi Ravnatelj s kojim će se lakše moć dogovarat za sve interese.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame