Aktualno autorski tekstovi inmediasres knjige KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Hrvatski nekulturni narodni preporod i kulturocid: Trenutna vlast želi djecu morone i glupane, tako tretira i narod

U Republici Hrvatskoj se trenutno događa jedan vrlo zanimljiv socijalni eksperiment. Trenutno vladajuća politička opcija isprobava koliko dugo i daleko može ljude koji su glasali za njih i one koji nisu činiti glupavim stadom ovaca. Najnoviji u nizu neumnih poteza je predstavljanje popisa knjiga koje su izbačene iz službene opcije za osnovne i srednje škole.

Primjetan je trend zaglupljivanja mladeži i indoktriniranja nacionalšovinističkim ideologijama trenutno vrlo popularnim u državi u kojoj se na slobodu puštaju zločinci i nasilnici koji premlaćuju žene (zbog sudskih proceduralnih pogrešaka), u kojima se osuđuju ljudi koji viknu da je Tuđman bio zločinac, u kojima se podobnost gleda kao jedina kvaliteta i sličnih klijentelizama, u kojima se dozvoljavaju takvi apsourdi da prosto ne izgleda moguće ikome obrazovanom više od osnovne škole jer sve podsjeća na izbačene epizode Montyja Pythona. Spominje se apsurdistan. Ovo je korak dalje. Ovo je Idiocracy. Na vama je prešutjeti i ovo ili podići glas i napraviti nešto po pitanju zaustavljanja ovog kulturocida.

Ovo su samo neka od djela (svjetski i regionalni klasici opće kulture) za koje Ministrica obrazovanja i njeni savjetnici smatraju nepodobnim za učenike:

 1. DNEVNIK ANNE FRANK
 2. MALI PRINC
 3. JEŽEVA KUĆICA
 4. SMOGOVCI
 5. MIŠEVI I MAČKE NAGLAVAČKE
 6. GRGA ČVARAK
 7. HEIDI
 8. PINOKIO
 9. ROBINSON CRUSOE
 10. DOŽIVLJAJI HUCKELBERRYJA FINNA
 11. PETER PAN
 12. PIPI DUGA ČARAPA
 13. PRIPOVIJEST O DOKTORU DOLITTLEU
 14. PUTOVANJE U SREDIŠTE ZEMLJE
 15. I tako dalje…

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame