Aktualno film inmediasres mediji POP COOLTURA Zabava

Hrvoje Hribar se vraća na čelo HAVC-a: Veliki upitnik oko iznenadne ostavke Daniela Rafaelića

Hrvatski Audio Vizualni Centar, krovna institucija koja održava na životu hrvatski film kao kulturno dobro, svako toliko potresaju neke interesantne afere ili pitanja kako stvari funkcioniraju. Politizacija svake sfere društva tako je očita i pri centru u kojem se članovi istog kunu u profesionalnost, dotle se po nekim postupcima i djelovanjima centra samo taj dio poslovanja ne prepoznaje.

Nakon što je na polovici mandata trenutni ravnatelj Daniel Rafaelić podnio ostavku već se počelo špekulirati o novim kandidatima za politički podobnijeg novog ravnatelja a među špekuliranim imenima spominje se povratak Hrvoja Hribara, koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije za koje mnogi smatraju da je bilo politički namješteno, dotle je pak DORH tvrdio da ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost koja mu se navodno pokušala imputirati zbog dodjeljivanja novca filmovima kolega i miješanja u odluke Stručnih savjetnika i Upravnog vijeća kojima je po mišljenjima nezadovoljnih njegovim radom nametao mišljenja i sprovodio samovolju.

Rezultati rada HAVC-a nakon njegove ostavke bili su odlični rezultati domaćih filmova po filmskih festivalima B i C kategorije te povećani dugovi rada institucije. Njegov su ostanak zagovarali dio kolega, dok su se neki radovali njegovom odlasku jer su smatrali da je klijentelistički pogodovao svojim političkim istomišljenicima. No, takve tvrdnje nisu nikad dokazane jer hrvatsko efikasno sudstvo i u tom slučaju reklo da je sve po propisima.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame