Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA TOP VIJEST

Norah Jones: Just A Little Bit – Početi opet s djevojkom koja je odrastanje činila ljepšim i nježnijim

Voljeti. I voljeti uz glazbu Norah Jones dva su bitno različita pojma.

Tiha i plaha djevojka koja je obasula svijet baladnim jazzy pop remek djelom “Come Away With Me” šapćući ono neizgovoreno i neprikriveno u svakom iole ljubavi sposobnom srcu. Zadržavala se u medijima samo utoliko kad bi imala štogod novo za reći.

Nakon pritajenih perioda proteklih godina sredinom travnja očekuje se “Begin Again”, novi studijski album.  Jedna od pjesama kojima se sluti nešto nepredvidljivo prelijepo upravo je neobična da neobičnija ne može biti od izvođačice njenog profila. Ispred prelijepih piano dodira Norah pjeva o svojim vatrama na vrlo neočekivan način. Drugačije. Uzbudljivo. Atipično. Ali još uvijek zavodljivo.

Orkestriranje emocijama uvijek je najnezahvalniji dio ljubavi, ali postoje oni probrani koji se ne boje pričati i pjevati o tome na osebujan način, bez podilaženja. Biti svojim. Tako najlakše na svijetu istovremeno strahovito komplicirano i teško. Voljeti. I voljeti uz ovoliko malo koliko treba je prekrasno kad postoje ljudi koji to znaju prepoznati i cijeniti.

Odrastati s ovim soundtrackom znači živjeti od zagrljaja, poljubaca i blizine jedne jedine osobe od koje trebate upravo toliko malo. Sve. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame