Aktualno Festivali film POP COOLTURA

“Na planini” i “Una primavera” pobjednici Zg Doxa: Vizualno lijepi filmovi i filmovi s porukama između redaka

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u subotu u dvorani 3 kina Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol proglašeni su pobjednici 15. izdanja ZagrebDoxa. Veliki pečat za najbolji film međunarodne konkurencije dodijeljen je kineskom filmu Na planini u režiji Yang Zhanga, a Veliki pečat za najbolji film iz regionalne konkurencije pripao je filmu Una Primavera redateljice Valentine Primavere.
 
Film Još se snima u režiji Saeeda Al Batala i Ghiatha Ayouba osvojio je Mali pečat za najbolji film autora/ice do 35 godinaa Nagrada FIPRESCI dodijeljena je talijanskom filmu Pospane priče u režiji Luce Magija. 
Članovi žirija Movies that Matter nagradu za film koji na najbolji način promiče ljudska prava dodijelili su mađarskom filmu Lake lekcije u režiji Dorottyje Zurbó, a Nagradu Teen Dox za najbolji film koji govori o problemima mladih osvojio je američki film Sajam znanosti redatelja Cristine Constantini i Darrena Fostera. 
Osnivač i direktor ZagrebDoxa, Nenad Puhovski, dodijelio je Nagradu Mojoj generaciji filmu Nastavit će se u režiji Ivarsa Seleckisa, a dodijelio je i dva počasna pečata za dugogodišnju profesionalnu i prijateljsku suradnju i potporu ZagrebDoxu: Tueu Steenu Mülleru i Hrvoju Hribaru.
Na petnaestom izdanju ZagrebDoxa prikazano je više od 100 filmova u 16 programa. Festival je posjetilo više od 150 gostiju iz cijeloga svijeta, a za brojne projekcije tražila se karta više. U nedjelju, 3. ožujka posjetitelje očekuju dodatne projekcije najtraženijih naslova 15. izdanja, a u programu The Best of Fest nagrađeni naslovi ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame