Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Mi Vida: Ispod mesa – Alternativni pop u najboljem izdanju

Ljubitelji alternativnog pop izričaja ne treba još puno čekati, možda koji singl i spot da ih otkrije šira publika. Iza imena benda MI VIDA stoje glazbenici kojima scena i pozornica nisu nimalo strani – Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić. Vida je back vokal Elementala, a Stanko cellist scene suradnik imena poput Darko Rundek, Pavel, Josipa Lisac, Matija Dedić i Mile Kekin.

Njihov debi lanjski singl „Probaj me uzeti“, pokazao je vedriju i dinamičniju stranu benda, a drugi je opak, crno bijeli. „Pjesma Ispod mesa nam je bitna jer naizgled govori o jednoj vrsti bježanja, onom od sebe, koja se ponekad manifestira kretanjem iz veze u vezu, no u principu ona govori o tome da smo mi svi isti, o toj potrebi za bježanjem, na koji god mogući način. Naravno,  bijeg nije rješenje, rješenje je ljubav i suočavanje sa sobom i nadamo se da će pjesma potaknuti ljude na svu paletu osjećaja i misli.“, poručuju Vida i Stanko. Mi Vidi se po potrebi im se pridružju i drugi glazbenici kako bi se proširila zvučna slika, pa je čini jedna fluidna zajednica glazbenika i umjetnika, a u pjesmi „Ispod mesa“ pridružili su se Daniel Šuljić u aranžmanu, kao i Luka Tralić Shot, koji je sudjelovao u produkciji i masteringu pjesme.

 Za režiju i scenarij spota zaslužna je sama Vida Manestar, dok je direktor fotografije Nevio Smajić. U spotu su glumom svoj doprinos dali Marta Cerovečki, Neva Rožman, Nika Reljanović i Vedran Gospodarić. Do kraja tekuće godine, MI VIDA planirajuju objaviti album, a ako će biti na tragu prva dva singla imamo kandidata za najbolji alternativni pop album godine. (Ivan Perić)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame