Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Seine: Nebo – Ništavilo alter freak popa i genijalnog videospota

Jedinstveni hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio je videospot za izvrsnu pjesmu “Nebo” prvi singl s nadolazećeg albuma, koji izlazi 6. 5. 2019. za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records i francuski Vox Project.

Nebo, pjesmu biblijskih dimenzija, dopunjava videospot u stop motion tehnici u režiji Marine Uzelac, koju već znamo iz prošlih Seine video kreacija. Seine oduvijek karakterizira poseban način obraćanja svijetu. Ovaj put su svoje tekstove i zvuk preveli u impresivan kratki film s lutkama u glavnoj ulozi. Njihova misija? Mesijansko traženje nečeg, što ni sami ne razumiju. Za sad.

Seine je vječno drugačiji projekt Ivana Ščapeca i Dimitrija Petrovića, koji su surađivali već u grupi Vlasta Popić. Prvijenac “Sno sna” (Moonlee Records, Vox Project, 2017) pokupio je mnogobrojne pohvale kod kritike i pojavio se na brojnim listama najboljih albuma godine u regiji. Stilski se dvojac kreće na granicama poetičnog punka, nekonvencionalnog indieja te divljeg folka. Svoj renome grade redovitim europskim turnejama te iskrenom i intenzivnom prisutnošću na pozornici. Novi album Seine stilski najavljuje ekspanziju na polje trip hopa i indie elektronike sa naglaskom na mračnoj lirici.

Ovo je zbiljski genijalan dio alternativne scene. (Ivan Perić)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame