Aktualno film Glazba POP COOLTURA

“Bobo” ima soundtrack: Kratkometražni crtić o najmanjem dječaku na svijetu

Bobo je bio najmanji dječak na svijetu. Sve male djevojčice i svi mali dječaci bili su veći od maloga Bobe i uvijek kada bi se djeca poredala po veličini, mali Bobo bio je zadnji.  Zato je mali Bobo bio jako nesretan. Zaigrani mališani morali su dobro paziti da ga ne nagaze jer mali Bobo jedva da je bio veći od lopte. Odrasli ljudi izgledali su mu kao divovi iz bajki, a stare vrane iz parka bojao se kao crnog zmaja. Bobo je bio toliko mali da su mu roditelji na vratima napravili poseban mali ulaz, sličan onome koji je imala debela susjedova mačka, strašna kao tigar. Najveća želja maloga Bobe bila je da više ne bude najmanji nego najveći mali dječak na svijetu. Zato je mali Bobo jednoga dana otišao na kišu da poraste…

Priča je to 15-minutnog kratkometražnog crtića u produkciji Jadran filma a režiji i scenariju Andreja Rehaka, a glazbu je skladala Anita Andreis.

Riječ je o autoru koji je završio Matematičko informatičku školu u Zagrebu (MIOC), pohađao klavir u muzičkoj školi Pavao Markovac i diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U Zagreb Filmu, pod vodstvom Dušana Vukotića završio školu klasične animacije. Izlagao u zemlji i inozemstvu. Radio stripove, slikovnice, scenografije za medijske događaje, televizijske emisije, koncerte i opere, radio festivalske i televizijske špice, animirane reklame i muzičke spotove, dizajn  i web dizajn te multimedijalne projekte. Sada radi animirane filmove i traga za obrascima u gibanjima i oblicima. Na znanstvenim on line arhivama objavljuje radove na temu fizike prostora i vremena, a filmografiju mu zasad broji naslove poput: Muha, Dijagram i korak, Fastforward Rewind (Crveni div), Akceleracija.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame