Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Psihomodo Pop: Narodna pjesma – Lupi po Parafima ni jedne nema bolje od naše policije

Diglo se dosta buke oko reizdanja Parafa u posljednje vrijeme i Valter Kocijeančić je opet aktualan. Tom se trendu priklanjaju i Psihomodo Pop s obradom kultne “Narodne pjesme” poznatije po refrenu “Ni jedne nema bolje od naše policije”. Ispod dvije minute i malo raštimanog rock and rolla je sve što ćete čuti od bivših punkera. Davor Gobac je kao i Valter slušao slične bendova kao svoje utjecaje rock and rolla pa se ne mora puno objašnjavati.

U ljeto 1979. javnost je prvi put čula ‘Narodnu pjesmu’, jednu od najznačajnijih iz glazbenog opusa legendarnih Parafa, koja se nalazi na njihovom prvom studijskom albumu ‘A dan je tako lijepo počeo’. Sada, 40 godina poslije, imamo priliku čuti službenu obradu u izvedbi još jednih glazbenih legendi,Psihomodo Popa.

Ovom se prilikom Dado Gobac prisjetio davnih dana i podijelio crticu iz njihove zajedničke povijesti: “Ja se sjećam Parafa još iz 1977. Bio sam fan jer sam bio fan punk rocka, a i sam sam u to vreme imal grupu Klinska Pomora. Mislim da smo mi čak s njima i svirali na nekakvoj izložbi u &TD galeriji, u Studentskom centru i još negdje. Mi smo kao Klinska Pomora bili mlađi od njih, a pjesmu ‘Narodna’ odnosno ‘Policija’ smo naravno primijetili. To je meni možda najdraža njihova pjesma i sad smo ju snimili u originalnom tekstu, onoj prvoj verziji kako je napravljena. Jer oni su poslije morali mijenjat tekst, nitko ju nebi inače objavio. To je jedna legendarna, narodna, punk pjesma i zadovoljan sam da smo baš nju mi snimili za njihov tribute.” (Ivan Perić)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame