Aktualno Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz

“General” otvara Pulu i bori se s Brešanovom “Državom”: Samo 3 premijere domaćih filmova na filmskom festivalu

U Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljen je program 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja.

Umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković izjavio je da će se u Hrvatskom programu 66. Pulskog filmskog festivala natjecati 14 filmskih naslova od kojih 8 u programu Hrvatskog filma i 6 u programu Manjinskih koprodukcija.

U programu Hrvatski film će se prikazati: General Antuna Vrdoljaka koji će prema očekivanjima otvoriti festival, Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević, Dopunska nastava Ivana Gorana Viteza – to su ujedno jedine tri premijerna naslova na ovogodišnjoj Puli.

Još će se u selekciji naći i Koja je ovo država Vinka Brešana, Moj dida je pao s Marsa Dražena Žarkovića i Marine Škop, Posljednji Srbin u HrvatskojPredraga Ličine, F20 Arsena Antona Ostojića i Sam Samcat Bobe Jelčića.

Natjecateljski program Manjinskih koprodukcija čine Šavovi Miroslava Terzića, Izbrisana Mihe Mazzin, Reži Koste Đorđevića, Bog postoji njeno ime je Petrunija Teone Strugar Mitevske, Teret Ognjena Glavonića i Rafael Bena Sombogaarta. Hrvatski filmovi i manjinske koprodukcije izvan konkurencije (sekcija Kontrapunkt) bit će predstavljen idući tjedan, a Međunarodni program i ostali programi u lipnju.

Na zatvaranju Festivala biti će prikazan dokumentarni film o Oliveru Dragojeviću koji su režirali Branko Drakulić i Lea Dekleva te snimka koncerta Oliverovih 70 iz zagrebačke Arene.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame