Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz

Parazit osvojio Canneski filmski festival: Crna komedija južnokorejskog redatelja Bong Joon Hoa

Zlatnu palmu za najbolji film na 72. filmskom festivalu u Cannesu osvojila je crna komedija “Parasite”, film južnokorejskog redatelja Bong Joon Hoa, prema odluci žirija kojim je predsjedao meksički redatelj Alejandro Gonzalez Inarritu. Radi se o prvom južnokorejcu kojem je pripala čast, a”Parasite”, koji se bavi klasnim pitanjima u modernoj Koreji.

Drugu najvažniju nagradu, Grand Prix, dobio je film “Atlantique” francuske redateljice senegalskog podrijetla Mati Diop. Belgijski filmaši, braća Jean-Pierre i Luc Dardenne osvojili su nagradu za režiju za film “Mladi Ahmed”, priči o radikaliziranom adolescentu.

 

Nagradu za najbolju mušku i žensku ulogu osvojili su Antonio Banderas i Emily Beecham, Banderas za ulogu u poluautobiografskom filmu Pedra Almodovara “Dolor y gloria” (Bol i slava), o redatelju koji upada u depresiju, a Beecham za najbolju žensku ulogu za film redateljice Jessice Hausner “Little Joe” o ženi obuzetoj znanstvenim radom, radoholičarkom Alice koja razvija posebnu sortu cvijeća koje će imati intenzivan miris. Miris tog cvijeta stimulirao bi hormon sreće.

Nagradu žirija dobili su “Jadnici” Francuza Ladj Lyja i “Bacurau” koji potpisuju Brazilci Kleber Mendonca Filho i Julian Dornelles.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame