Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Kandžija i Gole Žene: Seljak – 2step himna seljačinama za koju je Stjepko postao redatelj

Slavonski reper Kandžija i njegov prateći sastav Gole žene isporučuju novu sprdačinu i spot i pjesmu posvećenu svim seljačinama grada Zagreba. Riječ je o pjesmi kojom u 2step ritmu najavljuje novi, sedmi studijski album, nakon lanjskog “Betona”.

U novom spotu Kandžija se ruga i karikira iz prvog lica sve ono što predstavljaju macho muškarci, milijun dolara vrijedni pogledi, visoki ali opet causal urbani street look, testosteron, talijanski auti, dronovi, djevojke, ljeto, dobar ritam. “Nova pjesma “Seljak” pokazuje prije svega malog čovjeka u potrazi za snovima, u svakodnevnoj urbanoj džungli.

Riječ je o ljetnoj pjesmi koja je u skladu s ukusom domaćih, ali i svjetskih trendova, ali na njihov jedinstveni način. Time su ponovno pokazali svoju snagu te stilsku raznolikost. Tekst koji je pisan od duše i za dušu, potpisuje Kandžija, a partiture perom zapisale Gole žene.  Za pjesmu je snimljen i spot na raznim atraktivnim lokacijama u Zagrebu. Glume dečki iz benda Gole žene, a spot je toliko vruć da se bubnjar zvan Divlja Baranja iliti Dardi B na kraju i okupao na poznatim zagrebačkim fontanama za koje tvrde da imaju ljekovita svojstva. Za scenarij, produkciju i režiju zaslužan je upravo sam Kandžija, dok je montažu radila Maida Srabović” rekla je njegova PR osoba Đurđica Sarjanović.

Na prvi pogled, tj zvuk izgleda malo odbojno kad se već u startu pokušava parodirati i biti smiješnim, ali kad vas uvuče u ritam i neke zbilja duhovite rime, Kandžija je opet vaš narodni omiljeni čovjek popularniji od Jole. Ovo je siguran ljetni hit i pjevat će ga najviše oni kojima je pjesma posvećena. (Dijana Čelić)

7.5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame