Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

Što se sluša po hrvatskom eteru: Od Opće opasnosti preko splitske dice do nekih novih žena

Top listu prodaje ponovno su na prvim pozicijama obilježila aktualna izdanja, pa se tako na broju 1 još jednom pozicionirala Opća opasnost sa svojom Kartom do prošlosti u izdanju Croatia Recordsa. Drugo mjesto zauzeo je Thompson s izdanjem pod nazivom Original Album Collection, dok je na trećemu mjestu kompilacija s ovogodišnjeg CMC festivala u Vodicama, na kojoj se nalazi 40 pjesama raznih izvođača.
Na domaću je listu prodaje ušlo i nekoliko novih izdanja. Već u top 5 najprodavanijih nalazi se izdanje Splitska dicaod zidića do vječnosti (Zlatko Gall) u izvedbi raznih izvođača, a riječ je o box-setu na kojemu je uvršteno 100 pjesama po izboru novinara i iskusnog poznavatelja domaće glazbene scene, Zlatka Galla. Ovo izdanje pripada Croatia Recordsu, a objedinilo je temu istoimene knjige autora Zlatka Galla, i predstavlja šareni kolaž splitske glazbene scene. Sljedeće novo izdanje na tjednoj listi prodaje saželo je ukupno sedamnaest pjesama Alena Islamovića pod nazivom Tajno. Studijski album jednog od najpoznatijih pjevača ovih prostora izašao je nakon šest godina diskografske stanke i to pod okriljem Croatia Recordsa, a otkrio je neke nove singlove, kao i one već dobro poznate mnogobrojnoj publici. U izdanju Aquarius Recordsa, album Femme Nouvelle ugostio je 10 domaćih izvođačica – Anu Opalić, Maju Posavec, Saru Renar, Natali Dizdar, Željku Veverec, Akleu Neon, Mary May, Ninu Romić, Remi, i SUN U. Ova kompilacija od ukupno 10 pjesama također se pridružila novim izdanjima na aktualnoj listi prodaje, a predstavlja jedinstveni projekt na našim područjima, u kojemu su domaće kantautorice za ovu priliku ustupile svoje nove singlove.

Obilje novih izdanja nalazi se i na stranoj listi prodaje. Već na prvome mjestu smjestio se Pink Floyd s limitiranim izdanjem Division Bell: 25th Anniversary čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa Dancing Bear, a na broju 2 nalazi se Sting s izdanjem My Songs. Treće mjesto na listi obilježio je jedan povratak, a riječ je o albumu 40 u izvedbi Stray Catsa.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame