Aktualno Celebrities DOP TV Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV: In Music Fest 14: Drugi dan – Garbage rock, Suede more i najbolji nastup festivala – Lysistrata!!!

U očekivanju toplinskog vala Garbage su razvalili.

Shirley, Butch i ostatak alter rock popularaca devedesetih još uvijek uživo zvuče vrlo konkretno i zanimljivo. Savršeni dokaz kako korporacijski alter rock ne mora nužno imati okus govneta. I da nostalgija ne vuče nužno uvijek prizvuk dosade i zijevanja.

Superproducenti na pozornici (hej, Butch Vig je lik koji je uobličio Nevermind i dao Nirvani pop sound) i Shirley kao mlađa sestra Marilyn Mansona odlično stapaju sat i pol vrhunski produciranih stvari tako da se plesnjak nameće sam po sebi.

Bend gruva i kad griješi a Smeće je daleko od smeća na puno levela. Sve puno finih riječi i sex korektnosti u duginim bojama nakon koje se ne osjećaš s njaak osmijehom. Vow. I Think I`m Paranoid. Only Happy When It Rains.

Thievery Corporation pošteno odrađuju uživo svoj dance program premda je sitar znao zvučati zanimljivije van ragga okruženja koje nije samo po sebi dosta za ples. Kult Franka Turnera mimo pušenja hipster miljea s doštukanim i pažljivo njegovanim bradicama je upitan sem činjenice kako lik ima flow, glazbeno tečno pop punk varijacije. Dobro i? Mlada Splićanka Billie Joan je kantautorskim miljama ispred.

Suede su iznad svih očekivanja daleko od unjkave preforsirane brit pop daveži. Sjajni uživo predvođeni vitalnim i raspoloženim Bretom Andersonom prva polovica seta je držala high priority value da bi baladama kliznuli malo prema zijevanju no Animal Nitrate je jedna od najljepših pjesama brit rocka ikad.

Ali, jedino doslovno pravo razvaljivanje i najbolji nastup festivala bez iznimke su skriveni break n break trio Lysistrata. Mladići spojeni na Fugazi meets At The Drive In izvor izgarali su od siline i energije nastupa. Požderavanje svih i svega, od pristupa izvedbe snage i na kraju jedinog bitnog – kvalitete i originalnosti materijala. Zidali su krečili i maljali zidove buke sa smislom. Spržiš se na njih. Toliki su. Jedna od onih uzbudljivih statua real shit rawk n rolla. Mlado nadrkano raspaljeno duhovito nenadjebivo. To je lijek a ne The Cure 40 godina poslije rocka trajanja. (JA)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame