Aktualno Celebrities DOP TV Festivali Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV: In Music Fest 14: Treći i zadnji dan – Nema lijeka od The Cure ali ima fini dojam festivala

Festival je ostario. Zvanična cifra susretljivih lica je mahom 30/40 iznad. Djecu rock and roll zanima samo utoliko ako jašu na ramenima roditelja.

Vangeneracijski doseg festivalu je pomoglo lijepo vrijeme tj najave toplinskih valova. Stvari su od ponude ekonomizirane pa je otok dobio izgled doslovne namještaljke na feelgood time. Razglas je bio na svim stageovima u velikoj većini slučajeva odličan i kvaliteta zvuka bitno je utjecala na finalni dojmovnik. Što se izbora bendova tiče  igralo se na nostalgiju sad već s devedesetima.

Najveći magnet festa The Cure su naporni i zamorni uživo. Osjeća im se tih 40 godina viška. Pjesme su neupitne i Smith je sačuvao vokal koji je povremeno vukao na Zeda iz Policijskih akademija no ta onstage inercija i sviranje aranžmana u kojima upropaste vrhunske stvari poput Never Enough nisu bili garant zabave osim najortodoksnijim fanovima.

Lullaby je zvučala vrhunski slojevito – cijela dramatika stvari dolazi do izražaja.

Just Like Heavenje tu za razblažit širu publiku, Pictures of You je sjajna stvar kočena loše niveliranim razglasom u kojem bas ždere i dominira a synthevi preveslaju sve. Izbor setliste zabavlja bend same no dinamički previše puta ulaze u zijevanje. Tek na bisu kroz vječnu trilogiju Close To Me/Why Cant I Be You/Boyz Dont Cry pokazuju kako bi to bilo efektno da sviraju 90 fokusiranih minuta no u dva i pol sata skoro tek povremeno grunu između vrlo profi odrađenog zamora.

A Friday Im in love je taki ljuljuškasti proljev od stvari da je mobitel publika nakon konzumacije Curea mogla mirno na Jolu u Roko i Akademija na isto dođe. Da nije susreta s još dražim ljudima, grljenja i ljubljenja i još zabavnijih okretanja glave, bolje čamit u krevetu gledajući po kutevima sobe pauke koji su nekim čudom zaživjeli van Smithove kose i našminkane face. A o onom pucanju razglasa i 10 min tišine usred koncerta Curea na main stageu neka pričaju na foru tko radi taj i griješi jer sve drugo bi bila sramota. Gažerske pojave – LP ima glasčinu i stereotipne sheme u potrazi za pjesmama al kad je počela vrištat You Shook Me All Night Long došlo doba da se rastajemo, Kojote ostao jednu pjesmu predugo, a gledao tek prvu stvar.  Neka. Za koga je dobro je.

Dogodine prijedlozi headlinera:

Pearl Jam

Jane`s Addiction

Pixies (opet)

Pulp

Oasis (reunion) :)))))))

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame