Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Bruce Springsteen i Opća Opasnost u Hrvatskoj: To se sluša na početku ljeta

Na domaćoj tjednoj listi prodaje, broj 1 je treći je put zaredom zauzela Opća opasnost s novim albumom Karta do prošlosti u izdanju Croatia Recordsa. Predstavljeno nakon pet godina od posljednjeg studijskog albuma, ovo je izdanje očekivano pobudilo značajan interes publike i pozicioniralo se među najprodavanije odmah po izlasku u prodavaonice.

Uspješnim izdanjima pridružila su se još četiri nova albuma. Među njima su Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2019. u izvedbi raznih izvođača, a riječ je o pjesmama s ovogodišnjeg 27. Pitomačkog festivala. Najprodavanijima pridružili su se i Nikola Vranjković i njegov album Veronautikarock album glazbenika koji je na regionalnoj sceni prisutan gotovo trideset godina. Top-listi se pridružuju i Sinovi atara s izdanjem Okreni se, divojčice koje sadrži šesnaest izvornih pjesama šokačkog atara. Niz novih izdanja tradicionalnih pjesama na listi upotpunio je i Ženski vokalni sastav Đakovčanke s albumom pod nazivom Teci, Slavonijo moja.

Na stranoj listi prodaje, već na broju 1 smjestilo se novo izdanje te najviši ulaz na listu. Riječ je o albumu Brucea Springsteena pod nazivom Western Stars. Na drugome ga mjestu slijedi Pink Floyd s albumom Division Bell: 25’th Anniversary te na broju 3 Neil Young & Stray Gators s izdanjem pod nazivom Tuscaloosa.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame