Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Sacher: Mene nikad nisi volila – Izlazak iz sjena kultnog Haustor i Vještice autora

Konačno. Jedina solo karijera preostala od vremena novog vala koja ima smisla dobija pečat i sjajan lansirni singl/spot. Osobenjak Srđan Samuel Sacher pokazuje kako je to imati autorski štih i pečat. Prva solo stvar podsjeća na kombinaciju Haustora iz vremena “Djevojaka u ljetnim haljinama” i Vještica iz zadnjih faza rasplesanosti. Ima tu finog country štiha odsviranog na autentični zagorsko balkanski način. Ako je itko ikad znao šarmirati stihom i glazbenom prilikom na ovoliko opušten način dalje od Sachera nije trebalo tražiti.

Sve je to zapakirano kao najava njegova solo albuma “Biser, ambra, jantar” za koji najavljuje: “Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel to ikad iko koristil u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…“

Ovo se trebalo desiti puno puno prije. Toliko šarma i lakoće za pop note malo je ljudi ikad znalo sabiti na domaćoj sceni. Ovo je Peter Gabriel, Paul Simon i Sting i Sacher u istoj razini. Sachera za precednika, jeba ga Kolumbo. (JA)

9/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame